Děti i senioři si užili letní příměstský tábor v Komunitním centru Prádelna, říká místostarosta

25.07.2013 10:03 | Zprávy

ROZHOVOR K letním prázdninám neodmyslitelně patří dětská dobrodružství prožitá na táborech. Jeden takový tábor pro děti a mládež byl i součástí programové nabídky „Léto s Komunitním centrem Prádelna 2013“, které se nachází v Holečkově ulici na pražském Smíchově. Již tradičně nad celou akcí přijal záštitu zástupce starosty MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit, jenž odpověděl i na některé související otázky.

Děti i senioři si užili letní příměstský tábor v Komunitním centru Prádelna, říká místostarosta
Foto: Redakce
Popisek: Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5

O jaký tábor se jednalo a komu byl především určen?

Po zkušenosti z minulých let jsme letos opět zvolili formu příměstského tábora, kdy je pro děti připraven celodenní program, ale přespat chodí – až na samotný závěr - domů. Důvody jsou nejen finanční - náklady na dopravu a pobyt tvoří podstatnou část rozpočtu, nýbrž i organizační, protože pro rodiče dětí nevyžaduje tento typ tábora tak náročnou přípravu na vypravení dítěte jako tradiční pobytový tábor. S tím souvisí i druhá část otázky, neboť tábor byl primárně určen dětem, které se po celý rok zapojují do aktivit v rámci Komunitního centra Prádelna a většinou pocházejí se sociálně slabších rodin. Pro ně byl tedy jistě i nezanedbatelný fakt, že celý tábor včetně vstupného na různé akce hradilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 jako provozovatel KC prádelna a dětem se poskytlo vše zcela zdarma.  Navíc se kontinuálně využíval prostor komunitního centra pro aktivity dětí a mládeže i během prázdnin.

Můžete přiblížit samotné dění na tomto táboře?

Program tvořila pestrá nabídka aktivit v samotném komunitním centru jako taneční workshopy, audio dílna s natáčením hudebních klipů, výtvarná dílna zdobení oděvů a doplňků kovovými cvočky nebo filmový večer tematicky spojený s večerní bojovou hrou a následujícím přespáním. Velký ohlas u dětí samozřejmě vzbudila i návštěva bobové dráhy na Proseku a typicky prázdninová projížďka na šlapadlech po Vltavě. Nedílnou součástí byla i samostatná příprava závěrečné večeře a pečlivý úklid, tudíž měla účast na táboře jistě i výchovné dopady.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…