Dostavba D11 začne i bez chybějícího pozemku

03.03.2013 17:32

Státu došla trpělivost s průtahy kolem chybějícího pozemku potřebného pro dostavbu dálnice D11 do Hradce Králové. Stavba bude zahájena i bez něho, sdělil ČTK generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic David Čermák s tím, že práce začnou z opačné strany od křižovatky v Kuklenech.

Dostavba D11 začne i bez chybějícího pozemku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Spory o pozemky pod dálnicí D11 trvají déle než 17 let a na dokončení dálnice státu zbývá získat poslední nevelký pozemek patřící Jaroslavě Štrosové. "Podali jsme žádost o vydání stavebního povolení s tím, že vynecháváme tu část pozemku, který náleží paní inženýrce Štrosové," řekl Čermák.

Nejsložitější je, podle něj, právě stavba výše uvedené křižovatky. Napojení na stávající dálnici, na jejímž konci se nachází pozemek Štrosových, by, podle něho, měla být ta jednodušší část. Ministerstvo dopravy ještě počátkem ledna věřilo v dohodu se zástupcem majitelky, Davidem Štrosem, a vyvlastnění považovalo za poslední možnost.

Jednání ale v poslední době váznou, což potvrdil i Štros. V roce 2011 se ministerstvo dohodlo s farmářkou Ludmilou Havránkovou, sestrou Štrosové, na prodeji jejích pozemků za 90 milionů korun a výměně za náhradní pozemky. Po několika měsících ale připustilo, že stále všechny nezbytné pozemky nemá a že o získání poslední nemovitosti jedná se Štrosovou. Ta vloni pozemek darovala státu, ministerstvo financí ale darovací smlouvu zpochybnilo s odůvodněním, že právní zástupce majitelky neměl pro uzavření darovací smlouvy platnou plnou moc.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …