Drahoš je politickým kandidátem TOP 09 a STAN, vypálila u Moravce Pokorná-Jermanová. A pokračovala...

21.01.2018 13:48 | Zprávy

Místopředsedkyně ANO Jaroslava Pokorná Jermanová, předseda ODS Petr Fiala a statutární místopředseda ČSSD Milan Chovanec před kamerami České televize debatovali o politické situaci v České republice. Dáma se hned na úvod kriticky vyjádřila k Jiřímu Drahošovi. Je to prý politický kandidát TOP 09 a STAN, což se v Česku údajně zastírá, zastala se prezidenta Miloše Zemana. Milan Chovanec se také zastal prezidenta. Zato když se ke slovu dostal Petr Fiala, nenechal na Zemanovi nit suchou.

Drahoš je politickým kandidátem TOP 09 a STAN, vypálila u Moravce Pokorná-Jermanová. A pokračovala...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Otázek Václav Moravec

Hned na úvod Moravec představil průzkum agentury Kantar TNS a Median pro ČT,  jak by mohlo dopadnout druhé kolo volby prezidenta republiky. Ukazuje se, že profesor Jiří Drahoš má nad úřadujícím prezidentem Zemanem mírný náskok. 34,5 procenta dotázaných je připraveno ve druhém kole určitě hlasovat pro Miloše Zemana. Spíše pro Miloše Zemana chce hlasovat dalších 11 procent. Pro Jiřího Drahoše chce ve druhém kole určitě  hlasovat 36,5 procenta občanů. Dalších 8,5 procenta voličů budou spíše hlasovat pro Drahoše. 9,5 procenta občanů prý prozatím není rozhodnuto nebo nechtělo odpovědět.  

Jak by psal Petr Fiala coby profesor politologie o přímé volbě prezidenta roku 2018. „Psal bych o tom, jak je společnost rozdělená, jak ji rozdělil Miloš Zeman. Miloš Zeman nejenže rozděloval naši společnost a relativizoval naši minulost, provokoval, jak ukázal údajný článek Ferdinanda Peroutky,“ rozjel se Fiala. Tohle všechno ukazuje, že Miloš Zeman není dobrým prezidentem, a ODS asi už před delší dobou vytkla za cíl sesadit Miloše Zemana z Hradu. Poslední slovo však budou mít voliči.

Pokorná Jermanová okamžitě doplnila, že Jiří Drahoš rozhodně není nepolitický kandidát, jak o sobě tvrdí. „Já si myslím, že společnost rozdělujeme my politici, kteří se stavějí na jednou a na druhou stranu,“ oponovala Pokorná Jermanová. „Jiří Drahoš je pro mě politickým kandidátem, jehož hlavním cílem je sundat, když to tak řeknu, Miloše Zemana. Za Jiřího Drahoše se postavily TOP 09 a STAN. Ta prvotní injekce, ten impulz přišel ze strany TOP 09 a STAN a v tom já vidím ten problém,“ rozohnila se dáma před kamerami. Politička by ocenila, kdyby si politici a vlastně i celá společnost po volbách sedli k jednomu stolu, ale tento cíl je velmi daleko. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…