Grilovaná klobása kus za 145 korun, smažený sýr 1 kus 129 korun, kuřecí či vepřový řízek za 95 – sto gramů. Česnek 260 korun kilo, kremrole kus 30 korun. I takové ceny jsme letos objevili na Zemi živitelce. Prošli jsme si stánky v Pivovarské zahradě, kde jsme si vyslechli, že ceny udávané za sto gramů matou především důchodce. Ostatně podobné stížnosti jsme slyšeli i vloni, a jak jsme tak koukali, nic se v tomto směru nezměnilo. Obhlédli jsme i stánky mimo Pivovarskou zahradu a zašli jsme i do pavilonu s českými potravinami či do Agrofert bistra.
Řízek a grilované koleno... Ceny za sto gramů? Překvapení u placení…
Hned na začátku jsme se zašli podívat na stánky, které jsou ve vyhlášené Pivovarské zahradě. Objevili jsme tady například grilované vepřové koleno, grilovanou šunku od kosti nebo vepřový a kuřecí řízek za 95 korun. Tato cena je za sto gramů, což je sice na ceduli uvedeno, některé lidi to ale prý stejně mate. Už minule si nám na to stěžovalo několik důchodců a ani letos to nebylo jiné.
„Já už vím, že to tak je. Ale minule mě to překvapilo, když za řízek, kde je cena 95 korun, chtěli víc. Vysvětlili mi, že je to podle gramáže. Ale kdo si toho na té ceduli všimne? A můžete si tedy říct, že chcete akorát těch 100 gramů?“ rozčilovala se starší paní s tím, že letos tady také prý pár lidí kvůli tomu „nadávalo“. „To víte, pro důchodce to může být problém,“ krčila rameny. Jméno prozradit nechtěla.
Prošli jsme si nabídku v Pivovarské zahradě dál a objevili jsme například hranolky, porce za 95 korun, grilované kuře, opět za sto gramů 59 korun nebo halušky s uzeným a zelím, sto gramů za 75 korun. Půllitru Budvaru originál jsme viděli za 70 korun. O deset korun levnější byl pak Budvar výčepní. Nealko Budvar vyšel na 55 korun.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: David Hora