Exředitel Central Group měl obrat stát o 180 milionů. Bude čelit žalobě

17.08.2011 22:33

Protikorupční útvar chce obžalovat bývalého ředitele společnosti Central Group, Aleše Novotného. Podle kriminalistů vkládal do účetnictví firmy falešné faktury a okradl tak stát o necelých 180 milionů korun.

Exředitel Central Group měl obrat stát o 180 milionů. Bude čelit žalobě

Kromě Aleše Novotného, výkonného ředitele firmy Central Group, podali kriminalisté návrh na obžalobu i dalších dvou jeho společníků. Mezi lety 2004 a 2010 měli obrat stát o skoro 180 milionů korun. Prostřednictvím 700 falešných faktur. Pokud budou usvědčeni, bude jim hrozit až deset let ve vězení.

"Tím došlo ke zkrácení daně v celkové výši téměř 177 milionů korun a k pokusu o zkrácení daně o téměř 20 milionů korun. Spis byl odeslán na Vrchní státní zastupitelství v Praze s návrhem na podání obžaloby," sdělil k případu tiskový mluvčí policejního prezidia Jaroslav Ibehej.

Rok a půl dlouhé vyšetřování

Vyšetřování trvalo přes rok a půl. Před dvěma roky na podzim provedla policie v kancelářích firmy razii a zabavila tehdy její účetnictví. Loni v listopadu pak obvinila Novotného spolu s dalšími čtyřmi lidmi z krácení daní.

Předseda představenstva a většinový majitel Central Group Dušan Kunovský ale považuje obvinění za nesmyslné. Také jemu a celé společnosti přišlo zadržení bývalého ředitele prý „nestandardní a neadekvátní". Central Group je se základním kapitálem 2,7 miliardy korun jednou z největších společností domácího bytového trhu.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Danuše Nerudová v posteli. Za 339 Kč již v prodeji

20:05 Danuše Nerudová v posteli. Za 339 Kč již v prodeji

Volby do Evropského parlamentu se konají již příští víkend a politické kampaně se vyostřují. Danuše …