Exsenátor se pro nás rozpovídal o svém nástupci v komunálu: Je to arogantní bolševik. Jak říkal Václav Havel...

22.12.2015 18:49

Dlouholetý starosta České Skalice a exsenátor za US-DEU Petr Fejfar rezignoval na funkci člena kontrolního výboru a člena komise výstavby a životního prostředí města. Tvrdí, že ve městě skončila samosprávná demokracie a její principy.

Exsenátor se pro nás rozpovídal o svém nástupci v komunálu: Je to arogantní bolševik. Jak říkal Václav Havel...
Foto: Archiv Petra Fejfara
Popisek: Exsenátor Petr Fejfar (US – DEU).

„To, co předvádí ve funkci starosty města Martin Staněk, lze nazvat naprostou arogancí moci, která hraničí s bolševismem. S arogancí a bolševismem se nedá spolupracovat. S tím se bojuje,“ řekl Petr Fejfar ParlamentnímListům.cz. Podle Fejfara jej starosta Staněk opakovaně odmítal přijmout, neodpovídal na podání a nepořizoval z jednání úřední zápisy. „Kladl mi překážky při výkonu práva na informace. Podle mých zjištění se tento fakt netýká jen mne, ale i jiných nepohodlných občanů města,“ doplnil Fejfar.

Exsenátor je v regionu známým předlistopadovým disidentem a do disentu se po své rezignaci vrací. Svůj krok nám odůvodnil citací filosofa Václava Bělohradského: „Disident se liší od odpůrce nějakého režimu tím, že se nesnaží vyměnit jeden režim za druhý, nebojuje za jednu politickou alternativu, ale hájí prostor, v němž mohou alternativy vznikat – hájí podmínky působení svobodného rozumu ve společnosti.“

Bývalý senátor Fejfar nepopírá, že vedení města bylo řádně zvoleno, ale má obavy, že pod vedením starosty Martina Staňka město Česká Skalice jen pragmaticky využívá neomezených možností na základě matematické nadpoloviční většiny bez jakékoliv morálky. „Tedy řečeno s Václavem Havlem, kterého dnes mnozí zatracují,“ doplnil.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…