Fotka Okamury s Jarkem Nohavicou: Příběh pokračuje. Zase silná slova. A další FOTO, které mnohé zaujme

26.07.2017 6:52

„Je to sympaťák,“ uvedl zpěvák Jaromír Nohavica o předsedovi strany Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamurovi. Fotografie obou mužů ze supermarketu se šíří internetem a je předmětem mnoha diskuzí. Někteří zpěváka za jeho postoj odsuzují, jiní chválí.

Fotka Okamury s Jarkem Nohavicou: Příběh pokračuje. Zase silná slova. A další FOTO, které mnohé zaujme
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura na závodech horských kol

„Pan Okamura mne potkal v ostravském Globusu na nákupech. Poprosil mne o společnou fotografii, rád jsem se s ním vyfotil. Je to sympaťák,“ uvedl Nohavica pro server Lidovky.cz. Na otázku, v čem si jsou oba muži blízcí, Nohavica na reportérku slovně zaútočil, zda je „onou Kabátovou z StB“. 

Nohavicův krok pak komentují i politologové, pro server Lidovky.cz například Miloš Gregor z Masarykovy univerzity. „Jarka Nohavicu lidé v Moravskoslezském regionu vnímají jako svého tvůrce, takže pokud by to mělo někde Okamurovi pomoct, tak právě v tomto regionu. I podle výsledků předchozích voleb by to pro Okamuru mohlo být zajímavé. Otázkou ale je, nakolik bude podpora ze strany Nohavici konzistentní. Máme přeci jen čtvrt roku do voleb a nemyslím si, že by si voliči pamatovali, že se Jarek Nohavica nechal vyfotit s Tomiem Okamurou na Facebook,“ řekl. 

Anketa

Máte rádi Jarka Nohavicu?

92%
8%
hlasovalo: 6750 lidí

Původní text ZDE

K celé kauza se vyjádřil už také protiislámský aktivista Martin Konvička. Odkázal na profil redaktora Honzy Kuliše, jenž se v loňském roce vyjádřil nelichotivě k Nohavicovi poté, co byla zveřejněna píseň Arab mi šahá na babu. 

„Soudruh mě zaujal, než UŽ PŘED ROKEM psal o tom, že folkař Nohavica je fuj a určitě i nácek. No a Nohavica se vyfotil s Okamurou, z čehož je ‚jasné‘, že soudruh musel mít pravdu,“ píše Konvička ke Kulišovi.

„Podle mě je příznačné, že má na timelime obrázku motiv z Munchova obrazu Výkřik – asi nejzdařilejšího malířského vyjádření trpící duše. Když se podíváte na profil, na tu ‚vybranou společnost‘ pokřivenců, frustrátů a bonzáků, která se tam schází, budete se mnou souhlasit, že takzvaná ‚levicová kavárna‘ je parta neurotiků a bláznů ... Na čemž není v zásadě nic špatného, jenže díky dotacím, programům EU a podobným šílenostem se jim dostává víc prostoru, než kdy dostat měli,“ dodal Konvička.

Komentář Honzy Kuliše ZDE

Okamura pak dnes zveřejnil další snímek. „V centru Prahy mě oslovili zcela plynnou rodilou češtinou dva kluci s tím, že mne velmi podporují, jsou napůl jako já (oba mají jednoho z rodičů Čecha), žijí tady celý život jako my všichni, mají české občanství, sledují moje názory a také si přejí stejně jako já bezpečnou a prosperující Českou republiku – a zdůraznili, že samozřejmě také striktně odmítají nezákonnou migraci a příchod nepřizpůsobivých lidí. A na závěr mě požádali o společnou fotografii, což jsem rád vyhověl. Kluci, přeji ať se Vám ve všem daří! A říkám opakovaně, jasně a narovinu – NE rasismu a xenofobii, NE parazitujícím a nepřizpůsobivým, NE teroristům a naopak ANO nulové toleranci nezákonné migrace, ANO zákazu islámu,“ zmínil Okamura.

„Nohavica je cyp jak sviňa. Znovu mě přesvědčil, že talent a charakter se ne vždy setkají ve stejném těle. Ale stejně, ta fotka s Tomiem bolí, slavíku z Těšína,“ poznamenal k tomu s plačícím smajlíkem písničkář Quido Czerny.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Když tehdy vyšla najevo jeho spolupráce s StB a donášení na Kryla, říkal jsem si, snad se k tomu postaví. Navíc mu Hutka pomohl tou opravdu blbou písničkou, bylo to, jako když flašinetář pomlouvá anděla. Ale že teď naskočí na xenofobní zemanovskou StB vlnu, to je oportunismus par excelence...“ dodal Czerny.

„Já si ho strašně vážím jako člověka, ale jeho písně mi způsobují až fyzickou bolest. Nicméně, de gustibus non est disputandum, na tohle není žádné měřítko a panu Hutkovi přeji publikum,“ zmínil také.

Anketa

Jiří Čunek o Prague Pride: ,,Je to POCHOD SMRTI pro stát, pro Evropu, pro naši civilizaci, když stát bude tyto skupiny podporovat a uznávat jako rodiny". Souhlasíte?

94%
6%
hlasovalo: 19279 lidí

„Můj oblíbený hudebník s mým oblíbeným politikem!“ napsal pak ke snímku Dominik Feri (TOP 09).

„Prosím, že je to fotka z muzea voskových figurín! Doufám, že je to fotomontáž,“ píše pod snímkem jeden z uživatelů. „Tomu se říká polibek (nebo v tomto případě objetí) smrti...“ napsal další uživatel. 

„Není se čemu divit. Tvorba Jarka Nohavici je, byla a vždy bude lidová. Ostrava a východ republiky obecně tíhne k podobnejm více, to se ví, a navíc je už starší ročník, za mě žádné překvapení...“ píše další.

Na stránkách Tomia Okamury pak najdete zcela jiné reakce. „Tomio, já ti fandím! Obklopuj se jen dobrými lidmi a úspěch se dostaví,“ píše například jeden z uživatelů. „Tyhle dva chlapy miluju z celého srdce. Pravda, Jarka Nohavicu dřív,“ píše další. 

„Já myslel, že Jarek už nepije. Střízlivý přeci vypočítavého krypla pozná,“ napsal pak k fotografii bulvární novinář Pavel Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…