Fuj, šetřit na nemocných dětech. Tisíce lidí rozjely záchrannou akci

02.05.2013 14:11

Petice, která vznikla na webu Jednej.cz a kterou je možné podepsat také na Facebooku, má za cíl zabránit uzavření komplexu dětské léčebny Vesna v Janských Lázních. V této chvíli ji podepsalo téměř 8 tisíc lidí.

Fuj, šetřit na nemocných dětech. Tisíce lidí rozjely záchrannou akci
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto.

"Vedení SLL Janské Lázně rozhodlo, že v září 2013 dojde k uzavření komplexu dětské léčebny Vesna. Péče o děti by měla být přestěhována do jiného objektu, který má však mnohem menší kapacitu a jeho okolí není příliš vhodné k pohybu dětí. V květnu se má propouštět 100 zaměstnanců, z toho bude 80 lidí ze zdravotnického personálu," píší iniciátoři petice.

Celá petice ZDE

Zařízení navrací děti zpět do života

Hospodaření SLL skončilo loni propadem a první čtvrtletí letošního roku ztrátu jenom prohloubilo. „Situace přineslo obecně zkrácení a ztížení dostupnosti pojišťovnami hrazených lázeňských pobytů. Kvůli tomu jsme za poslední tři měsíce měli v porovnání se stejným obdobím loňského roku poloviční tržby. Propad se snažíme mírnit z rezerv,“ uvedl dříve ekonomický náměstek ředitele janskolázeňských SLL Jaroslav Mrázek.

Konec Vesny a potažmo SLL Janské Lázně znamená uzavřít v Evropě ojedinělé zařízení schopné vracet nemocné děti do normálního života. Snaha odvrátit možnou zkázu SLL Janské Lázně a hlavně léčebny Vesna vedla veřejnost k petici podepsané za necelý týden skoro 2,5 tisíci lidmi.

Šetřit na dětech? Fuj!

"S touto situací se nehodláme smířit. Vesna byla, je a doufáme, že i bude jedna z nejlepších dětských léčeben pro handicapované děti. Proto žádáme vedení SLL Janské Lázně, aby hledalo taková úsporná opatření, která povedou k zachování lázeňské péče pro děti v kompexu Vesna," píše se na webu Jednej.cz.

Mnoho emotivních příspěvků se objevilo také v diskuzi. "Kterého našeho potentáta známý má zájem na úkor zdraví dětí  provozovat na atraktivním místě J.Lázní svůj hotel? Úspory ve zdravotnictví jsou jen obezličkou. Víc by se ušetřilo, kdyby zrušili třeba pražskou UVN. To nehrozí, protože tam sami spěchají s kdejakou bolístkou, že? Zrušit Vesnu je opravdu hnus. Ale proč to nezkusit, když to lidi vydrží," napsal jeden z přispěvatelů.

"Banda je to!!! Šetřit na dětech! FUJ! Styďte se! Je mi z toho špatně co se tady děje... Sama jsem v dětství jezdila do lázní, měla jsem astma a jedině kvalitní péče a léčba dokáže zázraky a zlepšit zdravotní stav. Dnes se již neléčím. Mám malého syna, předpoklady z rodinné anamnézy tu jsou, že by také mohl trpět na toto onemocnění a onemocnění DC mívá často. Je mi z toho smutno..." uvedla další pisatelka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…