Hamáček: Rezignace Chovance? To je na něm

16.07.2018 9:12

Jak to bude s Miroslavem Pochem? Obsadí nakonec post ministra vnitra? A co Milan Chovanec? O tom se bavil předseda ČSSD Jan Hamáček s reportérem MF Dnes Ondřejem Leinertem.

Hamáček: Rezignace Chovance? To je na něm
Foto: Screen: FTV Prima
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček v Partii.

První otázka se týkala toho, zda Hamáčka momentálně zaměstnává více ministerstvo zahraničí, ministerstvo vnitra, nebo řízení ČSSD. „Mám toho hodně, ale snažím se to vykonávat tak, aby ani jeden z resortů netrpěl. Takže těžko říct, protože ty problémy řeším, jak nastávají. Ale třeba migrace je zrovna téma, kde se agendy vnitra a zahraničí dost prolínají. Obě ministerstva musí spolupracovat, takže tady můžeme vidět nějakou výhodu,“ uvedl Hamáček.

Anketa

Kdo je lepší člověk?

hlasovalo: 11595 lidí

Na dotaz, zda si plánuje obě ministerstva ponechat dlouhodobě, odpověděl Hamáček zamítavě. „To určitě ne. Je to situace, kterou jsme jako ČSSD nezavinili a jsme připraveni ji vyřešit. Ale není to řešení, které by přišlo v řádu dnů.“

Ondřeje Leinerta zajímalo, zda bude řešení známo už v úterý, kdy se má sejít předsednictvo ČSSD. „V mém zájmu je, aby to řešení bylo co nejdříve, ale sám víte, že ta situace je komplikovaná. Teď v úterý to nečekám,“ shrnul Hamáček. Kandidátem ČSSD na ministra zahraničí by podle něj i nadále měl zůstat Miroslav Poche.

Reportér Leinert se poté vrátil k právě skončenému týdnu, který se nesl především ve znamení vyslovování důvěry vládě ANO a ČSSD s tichou podporou komunistů. Bylo těžké udržet pohromadě poslanecký klub ČSSD? „Klíčové pro mě je, že všech čtrnáct poslanců postupovalo v souladu s výsledky referenda a podpořilo vládu. Co se týče Milana Chovance, je to jeho rozhodnutí, které je v rozporu i s jeho některými prohlášeními,“ řekl Hamáček s dovětkem, že Chovanec měl předem deklarovat podporu vlády, pokud ji odsouhlasí strana v referendu. Chovancova další role v ČSSD je podle Hamáčka čistě na Chovancově rozhodnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …