Hlasování o zákonu o zakázkách se má spojit s důvěrou vládě. Chtějí to VV

09.05.2011 11:41

Věci veřejné mají na schválení zákona o veřejných zakázkách eminentní zájem. Dokládá to i jejich záměr spojit hlasování o tomto předpisu s hlasováním o důvěře kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS).

Hlasování o zákonu o zakázkách se má spojit s důvěrou vládě. Chtějí to VV

Věci veřejné se sotva otřepaly ze skandálů, které jimi zmítaly, a už si opět diktují podmínky. Chtějí totiž spojit hlasování o zákonu o veřejných zakázkách s hlasováním o důvěře vládě.

Na pondělní tiskové konferenci to uvedl předseda VV Radek John. Zákon je podle něj klíčový kvůli boji s korupcí, k němuž se vládní koalice ODS, TOP 09 a VV zavázala. 

Pohroma pro VV. Volby by je vykoply ze sněmovny

Zákon podle Johna vznikl v rámci přijaté vládní protikorupční strategie. "Považujeme ho za naprosto klíčový v rámci protikorupčních opatření i navrhovaných reforem. Jsem přesvědčen, že je třeba spojit hlasování o tomto zákoně s hlasováním o důvěře vládě," argumentoval šéf VV.

Radikálně proti úplatkům

Kabinet premiéra Petra Nečase (ODS) spojením obou hlasování dá podle Johna voličům signál, že to s protikorupčními opatřeními myslí opravdu vážně. "Je nejen kabinetem úsporným, ale i skutečně protikorupčním. Vláda tímto zákonem signalizuje občanům, že bude hospodařit s veřejnými penězi odpovědně a transparentně a nedojde k plýtvání a předražování zakázek," uvedl John. 

Boj proti korupci a netransparentním zakázkám byl jedním z hlavních bodů volebního programu VV. Zpřísnění zákona má v programovém prohlášení také vládní koalice. Právě v té VV spolu s ODS a TOP 09 působí. 

Více čtěte:

Podrží Véčka v červnu vládu? Sledujte průzkumy, říkají tajemně odborníci
Véčka jsou prý tajnou zbraní Klause na ovládání Nečase
Vláda se nepoloží, ale z reforem už neprosadí nic
Budoucnost VV: Zoufalý John, Kočí bez šance. Přežije Bárta

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…