Hlavně bezpečnost. Kampaň do EU odéesce zahájil Fiala

07.02.2024 22:44 | Monitoring

Bezpečná Evropa, silnější Česko. Premiér a předseda ODS Petr Fiala představil hlavní témata koalice SPOLU v úvodní části kampaně do evropských voleb. Koalice chce také omezit byrokracii pro české podnikatele a posílit vliv naší země v Evropské unii.

Hlavně bezpečnost. Kampaň do EU odéesce zahájil Fiala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

„Bezpečná Evropa, silnější Česko. S tímto heslem začíná naše kampaň koalice SPOLU do evropských voleb!“ oznámil šéf občanských demokratů Petr Fiala na sociální síti X.

V krátkém videu vyjmenoval zásadní priority, které bude koalice SPOLU tvořená ODS, KDU-ČSL a TOP 09 v Evropě prosazovat.

„Zahájili jsme kampaň do Evropského parlamentu. První téma je bezpečnost, heslo ‚Bezpečná Evropa, silnější Česko‘. Bezpečnost je důležitá, víme to všichni. Naše vláda jako první schválila dvě procenta hrubého domácího produktu jako výdaje na obranu. Tím posilujeme bezpečnost a obranyschopnost České republiky.

Anketa

Má zákon omezit držení střelných zbraní?

20%
77%
hlasovalo: 17714 lidí
Ale staráme se také o energetickou bezpečnost a s tématem bezpečnosti určitě souvisí i boj proti nelegální migraci. Je potřeba zlepšit evropskou azylovou a migrační politiku, lépe chránit vnější hranici EU, starat se o spolupráci s třetími státy, zlepšit návratovou politiku.

To jsou všechno věci, které budeme prosazovat v Evropském parlamentu,“ uvedl Petr Fiala.

tiskové zprávě koalice SPOLU také uvedla, že se ve své kampani se chce zaměřit nejen na bezpečí občanů, ale také „omezit byrokracii pro české podnikatele a posílit vliv naší země v Evropské unii“. „Společná kandidátka umožní představitelům koalice SPOLU efektivněji prosazovat české zájmy a hodnoty,“ věří.

Ukázala také první vizuál kampaně pro eurovolby.

Europoslanec a lídr kandidátky do Evropského parlamentu Alexandr Vondra (ODS) uvedl, že se opakovaně prokázalo, že koalice SPOLU je smysluplný a dlouhodobě funkční projekt, proto má podle něj smysl v něm pokračovat i na evropské úrovni. „Naší výhodou je, že máme osobnosti, které mají v evropské politice nemalé zkušenosti, znalosti i vliv. To je síla, kterou musíme zúročit. Do eurovoleb jdeme s jasnou společnou vizí: budovat silnější, prosperující a bezpečnější Česko v srdci Evropy. Jen bezpečná Evropa totiž znamená silnější Česko – a naopak,“ komentoval vzájemnou spolupráci ODS, KDU-ČSL a TOP 09 ve volbách do Evropského parlamentu.

Prezident Petr Pavel vyhlásil termín letošních voleb do Evropského parlamentu na pátek 7. a sobotu 8. června. Strany a hnutí mají mít na sestavení a předložení kandidátních listin pro evropské volby čas do 2. dubna. Zástupci koalice SPOLU podle svých vyjádření pevně věří ve volební úspěch a silné zastoupení kandidátů v Evropském parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…