Holec řádil v XTV: Koho volit? Už i uklízečka má jasno. Prý dá hlas tomu plukovníkovi v červený vestě, co zvládl tornádo

17.09.2021 11:56

Moderátor Luboš Xaver Veselý se sešel ve studiu XTV.cz s komentátorem Petrem Holcem, aby oba probrali aktuální témata rezonující společností. Hovořili tak o zdravotním stavu hlavy státu, ale i o nadcházejících volbách.

Holec řádil v XTV: Koho volit? Už i uklízečka má jasno. Prý dá hlas tomu plukovníkovi v červený vestě, co zvládl tornádo
Foto: Reprofoto: XTV
Popisek: Luboš Xaver Veselý a Petr Holec

Úvodní téma patřilo dopravě v Praze, kdy Holec popsal, jaká byla jeho cesta za Xaverem. „Minule jsem byl nas*anej kvůli tomu, že jsem cestou sem uvíznul v dopravní zácpě. Dneska jsem jel úplně tou samou cestou a v té samé zácpě jsem uvíznul znovu. Jenže během týdne se udály důležité věci a primátor pirátský Hřib řekl, že on vlastně nenese žádnou zodpovědnost za tu Prahu. Za tu dopravní situaci. A současně nám tak vzkázal, že situace je dobrá, že tady máme koordinátory toho celého a komunikátory. A jak jsem stál v té zácpě a už jsem se znovu nasíral, chtěl jsem třísknout do toho volantu a najednou jsem si vzpomněl na toho Hřiba a řekl jsem si: No jo, nebuď blbej, měj dobrou náladu, jsou tady na to komunikátoři a koordinátoři, takže se nic neděje, dopravní situace je úplně v pořádku. A ještě jsem si řekl: Seš takovej pitomec, že sis myslel, že primátor pražskej nese nějakou politickou zodpovědnost za Prahu, vůbec nevím, jak mě to mohlo napadnout,“ podotkl Holec a přinesl recept na dopravní zácpy v hlavním městě. „Si myslím, že Praha už potřebuje nějaké projímadlo v těch příštích volbách. Protože takhle to tady asi dál nejde,“ podotkl. 

Následně se oba muži rozhovořili o tom, koho budou volit, což ani jeden z nich podle svých slov neví. „Každé volby mi způsobují horší a horší dilema,“ poznamenal Holec. „Já jsem dneska po dlouhé době potkal uklízečku a říkala, že už je rozhodnutá. Volbami ona žije. A říkala: Já budu asi volit toho plukovníka. A já jsem jí říkal: A myslíte, že je to dobré? A ona začala, že on to všechno zvládnul kolem té, jak byla ta tornáda. Byl jsem dezorientován. A říkám: Počkejte, koho myslíte, plukovníka? A ona: No toho, kdo má tu červenou vestu. A ona myslela Hamáčka!“ popsal Veselý příběh. 

Holec se následně rozmluvil o tom, jak máme oba prezidenty – současného Zemana i minulého Klause – v nemocnici. „Spousta lidí je tak negativně posedlá, že nedokáže odlišit svůj politický názor a preferenci od toho lidského aspektu, že když je někdo v nemocnici, tak mu obvykle přejeme, aby se uzdravil co nejrychleji a nejlíp. Maximálně, jak to jde. Takže tady lidé začali přát prezidentovi a exprezidentovi Zemanovi a Klausovi smrt a já nevím, co všechno, a to už je skutečně posedlost,“ podotkl Holec. 

Anketa

Jste pro zákaz prodeje aut se spalovacími motory v roce 2035, jak chce EU?

1%
hlasovalo: 22413 lidí
„Jeden z taxikářů, co mě vezl, tak řekl takovou zvláštní věc: Že kdyby Hitler ležel v nemocnici, tak že by mu přál, aby se vyléčil, uzdravil a hned uzdravený před soud a provaz. Já jsem nad tím přemýšlel celý večer. Vezměte si, že takhle uvažuje taxikář, protože já bych si na první dobrou řekl... U Hitlera bych si řekl: Zdechni, ty hajzle,“ poznamenal k tomu Veselý historku. A Holec kontroval: „Nevymyslel jste si to trochu? Přijde mi to ušlechtilý.“

Oba muži následně spekulovali, proč hradní mluvčí Jiří Ovčáček v situaci s hospitalizací Zemana sdílel na twitteru žalmy. „To nemělo souvis žádný,“ sdělil Veselý svůj názor a popřál Zemanovi i Klausovi pevné zdraví. „Zemanův mluvčí to ale přiživil. Když najednou vypustíte žalmy, tak co to evokuje?“ ptal se Holec a podotkl, že Ovčáček měl raději složit nějakou hezkou pozitivní básničku na počest Zemanovy hospitalizace.

„Myslím si, že Miloš Zeman už maraton nepoběží, ale že v pohodě dovládne, to si myslím, a potom stráví podzim života na chaloupce u lesa. Fakt si myslím, že se nic neděje, a doufám, že se nemýlím,“ dodal Veselý. 

A řeč přišla i na profesora Flegra, evolučního biologa, který v době covidu-19 publikuje své ostré názory týkající se pandemie. „To je ten šílený profesor, co se radí s kocourem?“ ptal se Holec. „Jo, jo, to je Flegr. Já když jsem ho viděl poprvé, toho Flegra, když začal promlouvat k té pandemii. Já jsem zrovna měl, jak to máte někdy, že máte televizi bez zvuku, puštěnou, jen tak... A to bylo nějak kolem té pandemie a poprvé jsem viděl na Prima CNN toho Flegra, aniž by něco říkal. A já jsem si zcela vážně myslel, že to je klaun. A já jsem říkal: V takovéhle vážné situaci, tady začíná pandemie a oni pozvou na rozhovor klauna. A pak se ukázalo...“ vyprávěl Veselý. „Já jsem se na něj poprvé podíval a hned jsem si říkal: A, to musí být expert,“ odvětil Holec.

Veselý následně přečetl tweet, jenž Flegr zveřejnil poté, co se dozvěděl, že jsou v nemocnici Zeman i Klaus. „Hospodin to už nevydržel a rázně vstupuje do předvolebního klání. Václav Klaus byl hospitalizován ve vojenské nemocnici o víkendu. Miloš Zeman v úterý. Pane Babiš, co vy na to?“ četl Veselý. A právě „pane Babiš“ zaujalo Holce. „On neví, že se v pátém pádu oslovuje...“ podotkl Holec. „Mám z toho pocit, že kocourovi asi nebylo úplně nejlíp, že byl trošku zatemněnej,“ dodal Holec. „Takovéhle věci píše jenom on a Olga Richterová a popřípadě lhář, trabantář Přibáň,“ rýpl si následně Veselý.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …