Ivan Vyskočil ztracen v Praze: Ulice Ukrajinských hrdinů? Kterých? Těch u masakru v Oděse, nebo... Prosím tabulku jako měl Koněv

19.06.2022 5:00 | Komentář

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Máslo za 69 korun? Možná už mají připravené kožichy a kulichy,“ komentuje současnou situaci herec Ivan Vyskočil s tím, že „signály“ pana Fialy zatím prý zřejmě doputovaly pouze k „plebsu“. „Nejezte, netopte, nesviťte a nejezděte autem ani na motorce,“ vypočítává herec. Zamyslel se i nad premiérovou „vtipností“. Dostal se také k přejmenovaným ulicím kolem ruského velvyslanectví. „Pod kaštany je teď Borise Němcova,“ žasne herec a doporučuje přidat vysvětlovací tabulku jako před časem u Koněva.

Ivan Vyskočil ztracen v Praze: Ulice Ukrajinských hrdinů? Kterých? Těch u masakru v Oděse, nebo... Prosím tabulku jako měl Koněv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Vyskočil

„Moji milí čtenáři, z rodinných důvodů jsem se na pár neděl odmlčel. Některým, co na mé články reagují urážkami a ponižováním, se možná ulevilo a těm, kteří mi píšou hezky, jsem možná chyběl,“ říká na úvod dnešního Nedělního rána Ivan Vyskočil.

Máslo za 69 korun? I v Chorvatsku to bylo levnější

„Chtěl jsem si pozvednout náladu a odejel jsem s kamarády do Chorvatska. Po dni a půl krásného počasí začalo hustě pršet a zima, jakou asi v Chorvatsku ani nepamatují. Tak jsme se zabalili a odjeli domů. Jet k moři, takovou dálku, jen takzvaně ‚na víkend‘, taková frajeřina se mi ještě nepovedla,“ pokyvuje a pokračuje.

„Ani doma jsem si náladu nespravil. Šel jsem nakoupit k snídani rovnou do našeho přilehlého hypermarketu ‚kvalita plus, ceny mínus‘ a čuměl na máslo za 69 korun. I v tom Chorvatsku to bylo levnější. Zdá se mi, že ‚signály‘ pana Fialy ještě nedošly na ta pravá místa. Jistě vyšle další a bude přitom mávat rukama, jako když hodlá vzlétnout. Jízlivě mě napadlo, jestli nebyl skaut, nebo u námořnictva a zda neposiluje své signály také signalizací s praporkama. Praporky ale asi nechal doma a proto se ta ‚signalizace‘ stále nějak nedaří,“ pokyvuje hlavou herec a dodává. „Zatím doputovaly signály pouze k nám, k plebsu: ‚Nejezte, netopte, nesviťte a nejezděte autem ani na motorce.‘ Jistě znáte ten vtip, jak starý lakomec odnaučoval koně žrát? A kůň ho zradil. Když už to skoro uměl… tak chcípnul.“

Budou rozdávat kožichy a kulichy?

„Sleduji ta silácká prohlášení naší amatérské vlády, jak všechno, co je jen vzdáleně cítit azbukou, odmítneme! Ale nemáme se obávat, neb vláda se o nás postará. Příliš mě to neuklidňuje ani nenaplňuje optimismem. Nevím. Možná už mají připravené kožichy a kulichy, které se budou rozdávat na zimu společně se svačinovými balíčky? Ale hřát nás za to bude pocit, že jsme konečně svobodní?“ ptá se Ivan Vyskočil a dodává.

„Zkrátka vidíte, že já hlupáček-prosťáček tomu vůbec nerozumím. Pana Fialu ve světě prý všude chválí a dokonce jsem se dočetl, že prý není žádný suchar a při jednáních je prý nesmírně vtipný. Je to možná pravda, jen my hňupové jsme nepochopili jeho úžasný černý humor. Jak nás humorně vypek! A místo českých starostí řeší jen a jen Ukrajinu a s ním i jeho celá vláda. To jsem vás napálil, smetáci, co? směje se ten vtipálek Fiala,“ nešetří sarkasmem herec.

Místo Pod kaštany teď Borise Němcova. Přidat vysvětlující tabulky!

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí
„Hledal jsem na navigaci kamarádovu adresu a ejhle, co na mne vyskočilo. Skoro všechny ulice kolem velvyslanectví RF se jmenují jinak,“ dostává se k dalšímu tématu Ivan Vyskočil a kroutí hlavou. „A byly to takové hezké tradiční a neškodné názvy. Pod kaštany, Korunovační a já nevím, které ještě. Pod kaštany je teď Borise Němcova. Píšu s pokorou, že jsem hňup a vůbec nevím, jak se tady ocitl jakýsi Boris Němcov, o kterém většina Pražanů ví kulové. Snad přidat vysvětlující tabulku, jako ji dávali k maršálu Koněvovi, abychom maršála Koněva, my blbečkové, neměli v hlavách jako osvoboditele většiny Československa a Prahy, Osvětimi a Terezína,“ vzkazuje a pokračuje.

„Část Korunovační se zas náhle jmenuje Ukrajinských hrdinů. Pro nás hlupáčky vyžaduji taktéž vysvětlující tabulku. Je to těch ukrajinských hrdinů, kteří se tak hrdinně činili při pověstném masakru v Babim Jaru, nebo těch hrdinů, které tak pěkně ztvárnil Franta Vláčil ve filmu „Stíny horkého léta“? (o banderovcích, co okupují samotu ve slovenských horách). Nebo snad těch hrdinů, co se tak hrdinsky podíleli na masakru v Oděse, o kterém se v našich sdělovacích prostředcích ‚taktně‘ mlčí? Nebo těch opravdu hrdinných kluků, kteří společně s ostatními příslušníky národů SSSR osvobozovali Československo? Ale proč zase tedy pouze jim, a ne těm ostatním? Nezlobte se na mě, páni konšelé, jsem hňup a prosťáček a se mnou jistě i spousta dalších, co se neumějí správně orientovat. Vyžaduji, prosím, vysvětlovací tabulku!“ vzkazuje zákonodárcům.

„Tak se s vámi loučím, milí čtenáři, a doufám, že vám nebudu příště mávat ze zamřížovaného okénka. Ale chápu, pitomce jako já teď tady nemůžeme potřebovat!“ uzavírá dnešní Nedělní ráno Ivan Vyskočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: David Hora

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …