Jihoafrický soud pustil Radovana Krejčíře kvůli zdravotnímu stavu do nemocnice

25.11.2013 11:56

Jihoafrický soud schválil podle informací České televize žádost právníků zadrženého podnikatele Radovana Krejčíře, aby byl kvůli špatnému zdravotnímu stavu převezen do nemocnice. Lékař najatý Krejčířovými obhájci tvrdí, že po údajném mučení policií hrozí českému podnikateli selhání ledvin nebo dokonce infarkt.

Jihoafrický soud pustil Radovana Krejčíře kvůli zdravotnímu stavu do nemocnice
Foto: http://ewn.co.za, tan
Popisek: ???

Krejčířovi, kterého policie zatkla pro podezření z přípravy vraždy a únosu, hrozí podle lékařů najatých podnikatelovými obhájci selhání orgánů. Potvrzují to údajné krevní testy a tělesné vyšetření. Krejčířovo tělo prý vykazuje známky "významného poškození svalů". V pondělí soud v Johannesburgu žádosti lékařů o převoz podnikatele do nemocnice vyhověl.

Bití a elektrošoky

Krejčířovi advokáti již předtím oznámili, že jihoafrická policie se snažila získat doznání od zatčeného Čecha mučením. Podle nich policisté Krejčíře několikrát dusili a použili elektrický paralyzér. Také ho údajně surově bili. To byl také podle Krejčířových právníků pravý důvod, proč policie držela zatčeného na utajovaném místě. Úřady tvrdily, že tak činily i pro Krejčířovo bezpečí kvůli nedávnému pumovému útoku na podnikatelův obchod, kde zahynuli dva jeho nejbližší spolupracovníci.

Uprchlý Čech je v Jihoafrické republice od roku 2007, kdy tam na falešný pas dorazil ze Seychel. České policii unikl za podezřelých okolností doslova pod rukama o dva roky dříve při domovní prohlídce. Český soud ho loni na podzim nepravomocně odsoudil k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…