Joch: Povinné očkování? Skončíme jak v Číně. Sledování všude

24.11.2021 9:47

Konzervativní publicista Roman Joch se v Lidových novinách rozhodl vyložit svůj pohled na zavedení povinného očkování proti nemoci covid-19. Podle Jocha je to špatný nápad a je třeba ho odmítnout. Vysvětlil proč.

Joch: Povinné očkování? Skončíme jak v Číně. Sledování všude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Joch

Roman Joch má za to, že není žádoucí nařizovat očkování proti nemoci covid-19 povinně, neboť povinným očkováním by to mohlo začít a kdo ví, čím by to nakonec skončilo. Možná i tyranií.  

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí

„Je veliký morální rozdíl mezi státem, který vám několik vyjmenovaných věcí negativně zakáže (například heroin; přičemž vše, co není zakázáno, je automaticky povoleno), a státem, který vám věci pozitivně přikazuje, nařizuje. To první je slučitelné se svobodnou společností, to druhé – čím je příkazů více, tím se svobodou slučitelné méně a méně. Stát, který by měl moc vám nařizovat si do těla vložit cokoli, co on chce, by byl státem nebezpečným vždy, a taky kráčejícím na cestě stát se všemocným a tyranským,“ varoval Joch

Tento svůj názor prezentoval veřejně i navzdory tomu, že sám je nadšeným stoupencem očkování. Prý podstoupil podání dvou dávek a bude-li třeba, dojde i na vakcínu třetí. Lidé, kteří se naočkovali, mají větší šanci, že se covidem nenakazí a pokud se nakazí, nemoc snáze překonají. Tuto prostou pravdu ukazují data. Neočkovaní nemoc snáší hůře, ale to je jejich vlastní rozhodnutí. A za toto své rozhodnutí by měl podle Jocha zaplatiti nejen pobytem v nemocnici, ale i finančně, protože svým vědomím rozhodnutím přidal zdravotníkům práci, kterou jim přidělávat nemusel.

To je princip svobody, kterého bychom se podle Jocha měli držet. Měli bychom také respektovat právo podnikatelů obsloužit jen očkované, ale také právo obsloužit jen neočkované, pokud to tak budou chtít.

Joch důrazně varoval, že by povinné očkování mohlo skončit také nikdy nekončícím sledováním obyvatel na každém jejich kroku, což je něco, co by uvítali komunisté v Číně, ale lidé žijící v demokracii by to podle jeho názoru rozhodně vítat neměli. „Ne. Raději nedokonalá společnost se svobodou (i pro blbce) než (zdánlivě a falešně) dokonalá společnost bez svobody,“ uzavřel Joch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…