Kdepak Velikonoce. Žádné náboženství, hezky oslavujte transsexuály, vyzval Biden

30.03.2024 18:02 | Zprávy

„Prohlašuji 31. březen 2024 jako Den transgenderové viditelnosti. Vyzývám všechny Američany, aby se k nám přidali a pozvedli životy a hlasy transgender lidí v celé naší zemi a aby pracovali na odstranění násilí a diskriminace na základě genderové identity,“ prohlásil americký prezident Joe Biden. Načež Bílý dům přišel se zákazem náboženských témat u oslav Velikonoc.

Kdepak Velikonoce. Žádné náboženství, hezky oslavujte transsexuály, vyzval Biden
Foto: Repro: X
Popisek: Projev prezidenta Spojených států amerických Joea Bidena v Kongresu

Joe Biden vydal prohlášení stran jím založeného „Dne transgenderové viditelnosti“, který připadá na 31. březen. Má to být oslava trangenderových lidí, oslava jejich statečnosti, odvahy, srdnatosti, s jakou celé USA vedou do budoucnosti plné tolerance a lásky.

„V Den transgenderové viditelnosti oceňujeme mimořádnou odvahu a příspěvky transgender Američanů a znovu potvrzujeme závazek našeho národa vytvořit dokonalejší unii – kde jsou všichni lidé stvořeni sobě rovni a je s nimi po celý život zacházeno stejně,“ provolal Joe Biden.

Biden pochválil svou administrativu za to, co všechno v otázce LGBTQI+ komunity vykonala a o co se zasloužila. „Jsem hrdý na to, že moje administrativa od začátku stojí za spravedlností a snaží se zajistit, aby komunita LGBTQI+ mohla žít otevřeně, v bezpečí, důstojně a s respektem. Jsem hrdý na to, že jsem jmenoval transgender lídra do své administrativy a že jsem ukončil zákaz služby transgender Američanů v naší armádě bez popírání vlastní identity. Jsem hrdý na to, že jsem podepsal zákon o respektu k manželství, který zajišťuje, že každý Američan si může vzít osobu, kterou miluje,“ promluvil s citem k národu Joe Biden.

Biden však zvedl varovně prst. Vůči transgender Američanům se dějí mnohá příkoří a nespravedlnost, kterou současný prezident USA nebude tolerovat a bude proti nim bojovat do posledního dechu. „Extrémisté navrhují stovky nenávistných zákonů, které se zaměřují na transgender děti a jejich rodiny a děsí je – umlčují učitele, zakazují knihy a dokonce vyhrožují rodičům, lékařům a sestrám vězením za to, že pomáhají rodičům s péčí o jejich děti. Tyto zákony útočí na naše nejzákladnější americké hodnoty: svobodu být sám sebou, svobodu činit vlastní rozhodnutí o zdravotní péči a dokonce i právo vychovávat vlastní dítě. Není žádným překvapením, že šikana a diskriminace, které transgender Američané čelí, zhoršuje krizi duševního zdraví našeho národa a vede polovinu transgender mládeže k tomu, aby v minulém roce uvažovala o sebevraždě. Epidemie násilí na transgender ženách a dívkách, zejména na ženách a dívkách jiné barvy pleti, si přitom stále vyžádá příliš mnoho životů. Dovolte mi, abych byl jasný: Všechny tyto útoky jsou neamerické a musí skončit. Nikdo by neměl být odvážný, jen aby byl sám sebou,“ praštil Biden rétoricky pěstí do stolu.

Tím nejspíš narážel na svého protikandidáta v prezidentských volbách, které proběhnou letos v listopadu. Donald Trump se podle korespondentky z Bílého domu mediální skupiny PBS Laury Barrón-Lopézové chce postarat o to, aby Bidenova politika vstřícnosti skončila. „Od zahájení své kampaně se bývalý prezident Donald Trump zaměřoval na LGBTQ lidi, na transgender lidi. Napadl genderově potvrzující péči o nezletilé i jejich schopnost sportovat. A slibuje, že v případě zvolení plánuje rychlou akci. Donald Trump, bývalý prezident Spojených států a současný kandidát na prezidenta USA: ,Prvního dne podepíšu nový výkonný příkaz o snížení federálního financování jakékoli škole prosazující teorii kritické rasy, transgender šílenství a další nevhodně rasový, sexuální nebo politický obsah na naše děti‘,“ citovala Laura Barrón-Lopézová slova Donalda Trumpa.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…