Klaus na Primě šokován z Pavla. „Děkuje? Jemu?“ Tohle si prezident za rámeček nedá

21.05.2023 14:45 | Zprávy

Před kamerami CNN Prima News se objevil druhý český prezident Václav Klaus. Cupoval úsporný balíček vlády Petr Fialy (ODS). Klaus nešetřil ostrými slovy. Ostrý slovní knockout zasadil i stávajícímu prezidentovi Petru Pavlovi. Kvůli sudetským Němcům.

Klaus na Primě šokován z Pavla. „Děkuje? Jemu?“  Tohle si prezident za rámeček nedá
Foto: Screen vysílání Prima CNN
Popisek: Václav Klaus

Klaus se hned na úvod smál, že si myslel, že už do Partie nebude nikdy pozván. „Když jsem tady byl naposledy, tak jsme se bavili o covidu a o těch opatřeních a vy jste vystupovala jako jejich tvrdá zastánkyně, takže jsem myslel, že už mě nikdy nepozvete,“ začal Klaus s pousmáním na rtech.

A hned přeřadil na konsolidační balíček vlády Petra Fialy (ODS), který prý za konsolidační balíček vůbec nepovažuje.

„Já ho za konsolidační a ozdravný opravdu nepovažuji. … Ta vláda předvedla svou totální neschopnost domluvit se v pětikoalici na těch zásadních věcech, … byť by to české veřejné finance opravdu potřebovaly. Je smutné, že vláda už je ve čtyřech desetinách svého vládnutí a ona si nevytvořila nic, nic si nepřipravila, jak ozdravit veřejné finance, ale skrývá se to za to, že se pak politici hádají o jednotlivosti. To je mistrovská hra premiéra Fialy, aby se nemluvilo o tom, že ten balíček jako celek je nešťastný,“ nešetřil kritikou Klaus.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

I Němci mají toho Posselta za podřadného a nevýznamného politika , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTravolta65 , 21.05.2023 15:59:49
spíše takovou bezvýznamnou historickou figurku. Nevím proč se mu naše loutky stále klaní a pochlebují mu .Sudetáci byli hlavně ti co měli vyprovokovat válku a taky se jim to povedlo !

|  16 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…