Komu slouží Nerudová? Těžké váhy tahají zlou věc

07.12.2022 8:07 | Analýza

Danuše Nerudová, i když si to ve své politické prostotě možná ani sama neuvědomuje, slouží Andreji Babišovi. Takový výklad se v posledních dnech masivně šíří sociálními sítěmi mezi odpůrci předsedy ANO. Autoři operují průzkumy, podle kterých by Petr Pavel Babiše v druhém kole s přehledem porazil, ale Nerudová ne a vyzývají brněnskou kandidátku, aby to vzala v potaz. Jsou mezi nimi „těžké váhy“ české publicistiky jako Alexandr Mitrofanov, Jan Urban a Jiří Pehe.

Komu slouží Nerudová? Těžké váhy tahají zlou věc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová

Jan Urban sepsal pro web Hlídací pes dlouhé pojednání, že Danuše Nerudová je největším spojencem Andreje Babiše, i když o tom možná ani sama neví.

Andrej Babiš je pro Urbana jednoznačně špatným kandidátem. V textu konstatuje, že sází na „své seniory“, kteří v Česku dokážou vyhrát volby, a přitom neřeší kandidátovu předlistopadovou minulost.

Úspěch Danuše Nerudové, která dokázala dotáhnout Andreje Babiše a Petra Pavla, je podle Urbana překvapivý. Je popsána jako „doposud neznámá a nezajímavá kandidátka“, kterou si z nejasných důvodů oblíbili prvovoliči a mládež obecně. Navrch se vysmál jejímu „fingovanému“ předvolebnímu videu s odvážením syna do školy.

Urban píše o „nejistotě a vzpouře nejmladší generace voličů“. „V tomto pozoruhodném generačním zaujetí pro mladší věk, genderovou odlišnost a antikomunismus této zvláštní směsi voličů nevadí, že kandidátka Nerudová za sebou nemá žádný společenský úspěch,“ rozčiluje s Urban.

Jako rektorka brněnské Mendelovy univerzity prý byla nepříliš úspěšná, vysvětlování kauzy obchodu s tituly je „přinejmenším nevěrohodné“ a heslo „Mám čistý štít“ v jeho kontextu prý značně neobratné. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…