Kuba sleduje úbytek ódéesáků: Je to škoda, ale nic fatálního

22.04.2013 20:39

Patnáct procent členů ODS opustilo během loňského roku stranu. Kritici viní vedení, že členy vyhání svou politikou, představitelé občanských demokratů však zůstávají v klidu. Petr Nečas již dříve hovořil o očistném procesu, jeho zástupce Martin Kuba nyní v rozhovoru pro Týden.cz prohlašuje, že ztráty v členstvu nejsou nic fatálního.

Kuba sleduje úbytek ódéesáků: Je to škoda, ale nic fatálního
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředseda ODS Martin Kuba

Občanská demokratická strana na svém webu přiznala, že k patnáctému dubnu je ve straně registrováno 21 518 členů. Oproti loňskému roku to představuje úbytek 3692 osob, přibližně patnáct procent. Takový úbytek je během jednoho roku nevídaný.

Mezi lidmi, kteří opouštějí ODS, jsou podle prvního místopředsedy Martina Kuby takoví, kteří tam byli uměle, ale rovněž lidé, kteří odcházejí proto, že se nedokáží ztotožnit s některými jejími kroky. „Já to považuji za škodu. Ale zase ne za věc, která by měla pro ODS být nějak fatální,“ říká první místopředseda ODS.

Předseda strany Petr Nečas vnímal klesající počet straníků dokonce pozitivně. „Určitý pokles členské základny je tedy přirozený a někde dokonce i zdravý,“ prohlásil. Navíc poznamenal, že „přirozený stav“ stranické základny je mezi 20 a 25 tisíci, a v těchto počtech se strana drží.

Jiní členové strany považují úbytek členstva za alarmující a viní z toho politiku současného vedení. Jeho amatérismus prý straníky vyloženě odrazuje. „ODS přišla zcela jistě o stovky, ale mnohem spíše o tisíce členů, kteří takovou zvůli nedokázali a ani nechtěli tolerovat,“ napsal Jiří Janeček, který stojí v čele „Pravé frakce“ strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…