Lidovec Bartošek tu šíří rasismus, všiml si politik ODS. Ale ten „správný“, takže to nikomu nevadí

25.07.2018 18:20

Letní měsíce bývají označovány za okurkovou sezónu. Zdá se však, že o letošních prázdninách to tak úplně neplatí. Společenské vody horkého léta rozvířil kupříkladu Nejvyšší soud v kauze H-Systemu. Desítkám lidi hrozí, že se z nich stanou bezdomovci. V parném českém létě se toho však děje mnohem víc. Europoslanec ODS Jan Zahradil oznámil světu, že se lidovecký politik Jan Bartošek údajně nezdráhal sáhnout po rasistické poznámce toho nejhrubšího zrna.

Lidovec Bartošek tu šíří rasismus, všiml si politik ODS. Ale ten „správný“, takže to nikomu nevadí
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Letošní léto není chudé na kauzy všeho druhu. Ještě před rozhodnutím Nejvyššího soudu v případu H-System vyšlo najevo, že v České republice dochází i k zabíjení chráněných zvířat. Policisté, kteří zasahovali v zooparku Bašť nebo v pražské tržnici Sapa, nalezli tělo čerstvě zabitého tygra a další zabitá chráněná zvířata. KDU-ČSL proto přišla s nápadem, že ZOO napříště bude moci založit jen stát, kraje nebo obce.

Lidovecký poslanec Jan Bartošek na sociální síti Twitter poznamenal, že chce zvířata chránit před chuťovými buňkami Číňanů. „Odmítám, aby Česká republika byla známa tím, že se zde chovají tygři nebo ohrožená zvířata, aby se z nich vařily masoxové kostky pro Číňany,“ poznamenal Bartošek k zákonu.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Když si tato slova přečetl na sociální síti Twitter europoslanec Jan Zahradil (ODS), neudržel se a status okomentoval. „Tenhle tweet lidovce Bartoška je podle mě ukázka rasismu par excellence. Představte si, kdyby tam místo „Číňanů” uvedl nějaké jiné etnikum: třeba Araby nebo Romy. To by hned „pražská kavárna” spustila řev. Ale kopnout si do „Číňanů” zjevně nevadí, vždyť to jsou stejně nějací špioni a komunisti. Dvojí metr," vypálil Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…