Lipavský a vypínač na blbost. Vypadá jako pitomec, padlo na Primě

26.06.2023 22:32 | Komentář

MONITORING MÉDIÍ Během takových situací, jako bylo Prigožinovo tažení na Moskvu, by měl existovat nějaký vypínač na hloupost. Ve vysílání CNN Prima NEWS to v reakci na příspěvky ministra zahraničních věcí Jana Lipavského (Piráti) a ministryně obrany Jany Černochové (ODS) na sociální síti Twitter řekl politický komentátor Mladé fronty DNES Petr Kolář. Podle něj Lipavský vypadá jak „pitomec“. Nad chováním ministryně a ministra kroutil hlavou i komentátor Info.cz Martin Schmarcz.

Lipavský a vypínač na blbost. Vypadá jako pitomec, padlo na Primě
Foto: flickr.com
Popisek: Jan Lipavský (Piráti)

„Nevím, jestli je to nezkušenost, nebo hloupost. V takových případech se obvykle říká, že by měl na mobilních telefonech fungovat nějaký automatický vypínač, pokud je člověk třeba opilý, protože většinou píše blbosti,“ komentoval Kolář na CNN Prima NEWS tweety Lipavského a Černochové.

Na vzpouru wagnerovců včera reagoval český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) na Twitteru, kde napsal, že se mu jeho „letní dovolená na Krymu přibližuje“, načež si s bývalým ukrajinským velvyslancem v Česku Jevhenem Perebyjnisem začali v následující diskusi vyměňovat doporučení na „super místa“ na tomto ukrajinském poloostrově, který v roce 2014 anektovalo Rusko.

Černochová okomentovala na Twitteru situaci v Rusku následujícími slovy: „Tak už konečně víme, čemu se v Rusku říká speciální operace,“ poznamenala s tím, že „po šestnácti měsících války na Ukrajině vede válku Rusko s Ruskem“.

„Nic překvapivého. Je to jejich tradice. Neúspěšné války tam končí popravou cara, chaosem a občanskou válkou pod dohledem fízlů. Gratulujeme,“ napsala česká ministryně. A sdílela i video zachycující ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, které naznačuje, jak zřejmě aktuální dění sledují Ukrajinci.

„Mně to přijde strašně dětinské, pan Lipavský na něco kouká a hned má potřebu něco sdělovat na Twitteru, a ještě takovou blbost. Pak je z toho problém, vysvětluje se, jestli je vtipný, nebo není. Zkušený diplomat by se toho vyvaroval a počkal, jak se věci vyvrbí. Teď fakt vypadá jako pitomec,“ dodal.

Ke kritice se přidal i politický komentátor Info.cz Martin Schmarcz, podle něhož jde o ukázku nezkušenosti a nevyzrálosti ministrů. „Ukazuje se velká nezkušenost ministrů, samozřejmě to k tomu svádí, sám jsem takovou chybu udělal. Takže chápu, že člověku se chce něco napsat, ale zkušený politik by to dělat neměl a já už bych to podruhé také nikdy neudělal,“ zhodnotil je.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vypadá, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVendelín Slunéčko , 27.06.2023 7:15:56
jako pitomec, myslí jako pitomec, mluví jako pitomec, jedná jako pitomec. Asi to bude pitomec.

|  20 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …