Lovec dezinformací Kalenský si zapomněl vzít prášky... Komentátor žasne nad hloupostí elfů

20.09.2019 10:51

Zástupce šéfredaktora MF DNES Petr Kolář nešetřil tvrdými slovy na adresu bojovníka proti fake news Jakuba Kalenského. Kvůli europoslanci Alexandru Vondrovi (ODS).

Lovec dezinformací Kalenský si zapomněl vzít prášky... Komentátor žasne nad hloupostí elfů
Foto: atlanticcouncil.org
Popisek: Jakub Kalenský.

Europoslanec Alexandr Vondra (ODS) poskytl rozhovor časopisu Respekt a později se o tomto časopisu vyjádřil kriticky. Má pocit, že klesla jeho úroveň. Své vyjádření uveřejnil na sociální síti Facebook. Vondrovo vyjádření převzal ruský státní server Sputnik a jeho slov využil k tvorbě článku.

Tohoto článku si všiml někdejší novinář Jakub Kalenský, který upozorňuje na šíření dezinformací v médiích, a do Vondry se obul. Právě za to, že se jeho slova oblevila na serveru, který běžně šíří ruskou propagandu. Kdyby Vondra neplácal nesmysly, Sputnik by se prý o europoslancova slova vůbec nezajímal.

„Kdyby neplácal tyhle nesmysly, tak to Sputnik zajímat nebude. Jasně, je to nižší míra zavinění než jim posílat op-edy, ale soudruzi propagandisti si opravdu pečlivě vybírají, co budou citovat – buď tě chtějí promovat, nebo na tebe chtějí poslat svou trollí úderku. Plácat kraviny, který už i Sputnik považuje za vhodný šířit, to mi prostě přijde, že za to do značný míry může,“ šil do Vondry Kalenský.

 A zástupce šéfredaktora MF DNES Petr Kolář se Vondry důrazně zastal. Kalenského označil za „novodobého svazáka“, který vlastně Sputniku dělá reklamu.  

Fakticky vzato, Kalenský tedy vlastně propaguje Sputnik. Čímž pádem je – v duchu jeho vlastní ‚neprůstřelné‘ logiky – Putinovým agentem. Anebo si prostě jen zapomněl vzít prášky...“ konstatoval Kolář v textu uveřejněném na serveru iDNES.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…