Ludvík se brání: Mluvil jsem o kuliších preventivně

04.02.2011 6:57

Slova o korupci, které na uniklém videu pronesl ředitel motolské nemocnice a sociálnědemokratický zastupitel Miloslav Ludvík, byla prý myšlena jako preventivní a rozhodně neznamenají, že k takovým praktikám v Motole dochází, tvrdí šéf nemocnice.

Ludvík se brání: Mluvil jsem o kuliších preventivně

Na původním sestříhaném záznamu Miloslav Ludvík mluví o prominentních pacientech, kterým je poskytována nadstandardní péče. Ve čtvrtek ale vysvětloval, že prominentní pacienti nemocniční personál nijak nekorumpují, nicméně mohou udělat ústavu dobré jméno.

Sledujeme Kauzu Motol

"Páni přednostové, primáři samostatných oddělení velmi dobře vědí, že my sice občas soutěžíme, ale ta soutěž vypadá tak: je pět firem, které můžou dodat materiál. Tak se řekne - firma A se zúčastní, firma B se zúčastní, firma C se zúčastní, firma D vyhraje a firma E se zúčastní. Příště se to prohodí," dotkl se na videu ředitel nemocnice i pochybných zakázek na zdravotní materiál.

OBRAZEM Ludvík vysvětloval a pouštěl videozáznam

PŮVODNÍ SESTŘIH VIDEA, ZVEŘEJNĚNÝ V ÚTERÝ

Kdo to nepochopil, skončí

Původní video ale neobsahuje pozdější Ludvíkova slova. "Tak tohle skončí, a to myslím fakt smrtelně vážně. A bude to pod osobní sankcí, což znamená, že kdo tohle nepochopil, tak si bude muset hledat jiné zaměstnání. A týká se to především šéfů," říká ředitel Motola jasně.

Na čtvrteční tiskové konferenci Miloslav Ludvík novinářům vysvětloval, proč nezasáhl. Měl údajně jen podezření a chyběly mu důkazy. "Všichni víme, jak taková oznámení končí," podotkl pro iDnes.cz. Pokud by prý měl důkazy, podal by trestní oznámení.

LUDVÍKOVA ČTVRTEČNÍ "OFICIÁLNÍ" VERZE

Stojí za tím Jurinová?

Podle Ludvíka jde o promyšlenou kampaň na jeho diskreditaci a proto hodlá podat trestní oznámení na neznámého pachatele. Podle vedení nemocnice měla k původnímu záznamu přístup pouze nedávno odvolaná tisková mluvčí Eva Jurinová, která již v minulosti svého někdejšího nadřízeného Ludvíka několikrát nevybíravě kritizovala.

Fakultní nemocnice Motol je největší zdravotnické zařízení v Česku. Má přes 2400 lůžek, ročně  ambulance navštíví asi 860 000 pacientů, 70.000 lidí je zde hospitalizováno. Nemocnice má víc než 5000 zaměstnanců, z toho 1130 lékařů. K protestní akci Děkujeme, odcházíme se jich tu připojila jen hrstka.

Dále čtěte:

Kdo letos pobavil Ratha? Pan Ušpiněný a věčně opilý Kalousek

Škromach: Kalousek má rád pohárek, tak proč se zlobí na Ratha

Ředitel Motola moc mluvil. Julínek se směje. Hulinský chce vysvětlení

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…