Manželství gayů? Poslední rána tradiční rodině. Lidovec vytáhl starý slib

09.08.2022 12:21 | Glosa

Klasické manželství dostalo za posledních 30 let mnoho ran. A uznání manželství pro všechny by mohlo být ranou poslední. Lidovecký poslanec napsal pár slov k zakotvení tradičního manželství do Ústavy a ke snahám prosadit zákon o manželství pro všechny.

Manželství gayů? Poslední rána tradiční rodině. Lidovec vytáhl starý slib
Foto: ČPZP
Popisek: Lyžaři, ilustrační foto

Poslanec KDU-ČSL Aleš Dufek se vyjádřil ke dvěma legislativním návrhům ve věci manželství. Zdůraznil, že podporuje zakotvení manželství jako svazku muže a ženy do Ústavy. O svém osobním postoji se rozhodl debatovat se členy LGBT komunity.

„Slíbil jsem některým slušným a věcným zástupcům LGBT komunity, že se k věci vyjádřím sám za sebe. Podpora výše uvedeného zákona je pro mě primárně reakcí na snahu zavést do našeho zákonodárství tzv. manželství pro všechny. S tím se ale rozhodně nemohu ztotožnit. Manželství vnímám dlouhými tisíciletími osvědčenou institucionalizaci vztahu mezi mužem a ženou, která je základem rodiny, a ta je pak dále základem každého státu,“ napsal na Facebooku poslanec Aleš Dufek.

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

„Vždyť pouze spojením muže a ženy, tzn. vajíčka a spermie, může přirozeně vzniknout dítě. A manželství tu není pro to, aby formalizovalo nějaký vztah, ale aby vytvořilo prostor – zázemí pro narození, bezpečí a výchovu nového člena společnosti. Ten pak přirozeně přebírá geny své matky a otce a je jejich potomkem,“ pokračoval poslanec.

Uznal, že tradiční rodina, tedy rodina s maminkou, tatínkem a dětmi, je v krizi. Podle Dufka je to způsobeno tím, že stát tradiční rodinu příliš málo podporoval. Sociální politiku nastavil stát tak, že se podle Dufka mladým lidem nevyplatí zakládat rodinu. „Je ekonomicky výhodnější prohlásit manželku za samoživitelku a žít ,na hromádce',“ pokračoval poslanec.

Další problém podle zákonodárce tkví v tom, že lidé jsou naváděni k tomu, aby si užívali a nemysleli moc na budoucnost.

„Zkrátka a dobře, LGBT komunita určitě ničím nezapříčinila a nezapříčiňuje krizi tradiční rodiny. Pouze se jejich požadavek o manželství pro všechny potkává s touto situací tradiční rodiny, pro kterou by uzákonění manželství pro všechny znamenalo už zřejmě pověstnou poslední ránu,“ konstatoval poslanec.

Dufek by podle vlastních slov neměl problém s tím, pokud se bude stejnopohlavní svazek narovnal s právy heterosexuálních párů, pokud se bude stejnopohlavní svazek jmenovat jinak.

Zásadní problém má prý u stejnopohlavních párů s adopcí dětí.

„Protože když mám právo na manželství, mám právo na děti. A tento požadavek jistě přijde. Vždyť, když probíhala cca před 15 lety debata v parlamentu o registrovaném partnerství, všichni se dušovali, že je to poslední požadavek. Manželství určitě nikdy chtít nebudeme… A pro mě je výše uvedené červená linie,“ prozradil Dufek s tím, že mít dětí je dar, nikoli právo, a pro děti je nutné zajistit to nejlepší prostředí.

To nejlepší prostředí podle Dufka poskytuje tradiční rodina, protože všechny děti potřebují ženský a mužský vzor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…