„Michálkova chobotnice“, „klientelistické skupiny“, udavačství, pomluvy... U Pirátů nebude klid. Je zde výbušné VIDEO

21.05.2020 21:05

Člen Pirátů na Praze 3 Rudolf Belec natočil video jako reakci na slib od pirátského poslance Jakuba Michálka, že na něj podá žalobu. Belec také poslal dopis přímo předsedovi Pirátské strany Ivanu Bartošovi, kde popisuje údajné praktiky „Michálkovy stranické chobotnice“ a to, jak se svou ženou Janou Belecovou čelí nepříjemnému tlaku „klientelistické skupiny“ Michálka. Ta má být odvolána během příštího zastupitelstva.

„Michálkova chobotnice“, „klientelistické skupiny“, udavačství, pomluvy... U Pirátů nebude klid. Je zde výbušné VIDEO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jakub Michálek

V úvodu dopisu předsedovi Pirátů se Belec věnoval skutečnosti, že 26.5. má na zastupitelstvu Prahy 3 dojít k odvolání radní Jany Belecové, členky Pirátské strany, na návrh klubu Pirátů. „Tlak Pirátů na odvolání své radní Jany Belecové bez věcných důvodů Pirátskou stranu i Janu Belecovou nevratně poškozuje,“ konstatuje v textu Belec.

Upozorňuje, že již několik měsíců se svou ženou Janou nemohou pracovat ve prospěch občanů a Pirátské strany, jelikož musí čelit tlaku „klientelistické skupiny“ Jakuba Michálka. „Klientelistickou skupinou myslím takovou skupinu, která pracuje v rozporu s výše uvedenými hodnotami, za účelem udržet si politickou moc i bez ohledu na to, že se tím snižuje práce Pirátské strany pro občany této země,“ upozornil Belec.

Existenci této klientelistické skupiny následně prokázal a popsal její pracovní postupy. Například výběrová řízení se podle Belece manipulují nebo neprobíhají vůbec. „Michalea Krausová manipulovala výběrové řízení v neprospěch Jaroslava Němce, který je otevřeným kritikem práce páru Michálek, Krausová na pražském magistrátu,“ dodává.

Zmiňuje i to, že sám byl odvolán na návrh Štěpána Štrébla z místa předsedy komise pro vedlejší hospodářskou činnost na Praze 3 bez projednání v místním sdružení bez transparentního hlasování v klubu bez jediné předchozí výtky k jeho práci, bez předchozího upozornění. „Zastupitelský klub si zvolil (netransparentně přes Whatsapp) jako náhradu za Rudolfa Belece usvědčenou lhářku Bohdanu Holou,“ zdůraznil Belec.

Anketa

Schvalujete práci Senátu Parlamentu ČR?

4%
96%
hlasovalo: 19920 lidí
Poukazuje i na jistou cenzuru, kdy na pokyn Jiřího Hoskovce Michala Gilla byl prý stažen rozhovor s Janou Belecovou. „Teprve po intervenci pražského pirátského mediálního odboru byl rozhovor opět zveřejněn,“ podotýká.

Co se týká sporu mezi Janou Belecovou a Štěpánem Štréblem, zastupitelský klub si jako mediátora ohledně incidentu přijal Jakuba Michálka. „Jakub Michálek se během jednoho dne sešel společně s Janou a Štěpánem. Tentýž den za přítomnosti mé i Jakuba zasedal zastupitelský klub Pirátů Praha 3. Zde byla přijata dohoda dalšího fungování. Od té doby se již jako mediátor s Janou nesešel, pouze asistoval na jejím vylučování z klubu,“ přibližuje Belec Michálkovo jednání.

I když jeho žena Jana opakovaně požadovala příměří a nezávislé posouzení komisemi, tak místo nezávislého prošetření prý následovalo vyloučení Jany Belecové z klubu a tlak na její odvolání z rady bez uvedení věcných důvodů.

Belec poté předsedu Bartoše informuje i tom, že Jakub Michálek jej upozornil, že za zveřejnění těchto informací na webu michalkovachobotnice.cz jej bude žalovat: „Dovoluji si tě upozornit, že tvoje jednání má už teď významné právní důsledky a nepochybně bude řešeno kompetentními orgány, aby spravedlnosti bylo učiněno za dost,“ uveřejnil Michálkovu reakci na zde Belcem uvedené informace. 

„Za posouzení soudem jsem rád, na všechna uvedená tvrzení mám důkazy. Jakub dopadne jako Jana Nagyová v kauze pirátský vězeňský autobus,“ dodává na závěr Belec, který přikládá detailní diskusi s Michálkem a s dalšími piráty na toto téma.

Rovněž Belec natočil video jako reakci na Michálkovy výhružky o soudní dohře. A rozhodně se nedrží zpátky, padají konkrétní jména, obvinění z udavačství, nátlaku apod.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…