Někdo se urval! Trestání Ruska ve Sněmovně: Tohle vám asi uniklo

06.05.2020 11:56

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se se zlou potázala, když vyčetla Ruské federaci, že se nepřijatelným způsobem vměšuje do českých záležitostí, a žádala Sněmovnu, aby se v tomto smyslu svorně vyjádřila. Podpořili ji jen pravicoví opoziční poslanci a není bez zajímavosti, že ještě ne všichni. Prohlédněte si hlasování po jménech.

Někdo se urval! Trestání Ruska ve Sněmovně: Tohle vám asi uniklo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

„Ruská federace proti České republice zahájila nejagresivnější diplomatickou a zpravodajskou eskalaci za poslední desítky let“. S těmito slovy se předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová v úterý domáhala v Poslanecké sněmovně toho, aby poslanci kromě zásadních opatření k řešení pandemie projednávali také zasahování Ruska do českých záležitostí.

Anketa

Je prezident Zeman vlastizrádce?

5%
95%
hlasovalo: 17967 lidí

Většina poslanců se však postavila proti návrhu šéfky TOP 09. Pro schválení návrhu bylo třeba 96 poslanců, ale své ano návrhu řekli jen poslanci ODS, TOP 09, STAN, lidovci a Pirátů.

Není přitom bez zajímavosti, že i tady se proti návrhu někteří poslanci vymezili tím, že se zdrželi hlasování. V ODS se zdržel někdejší ministr spravedlnosti Pavel Blažek. Pět poslanců ODS bylo z hlasování omluveno a 17 zákonodárců ODS návrh Markéty Pekarové Adamové podpořilo.

U Pirátů nebyl omluven žádný poslanec a zdržel se jeden jediný - předseda poslaneckého klubu Jakub Michálek.

Pro návrh hlasovalo také 8 přítomných lidoveckých poslanců. Zdržel se jeden jediný, bývalý předseda strany Marek Výborný.

U TOP 09 a STAN se nenašel nikdo, kdo by se zdržel, jen čestný předseda TOP 09 byl nepřítomen.

Nejsilnější vládní poslanecký klub - klub hnutí ANO - se většinou zdržel hlasování. Své ne návrhu řeklo jen pět poslanců. Jedná se o experta na dopravu Martina Kolovratníka, poslance Jaroslava Kytýra, Milana Ferance, Miloslavu Rutovou a šéfa Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie hlasovalo téměř svorně proti návrhu. Pouze poslankyně Jana Levová se zdržela.

Totéž platí u komunistů, kde se zdržel jen Miroslav Grebeníček.

Hlasování se zdržela také většina poslanců sociální demokracie. Otevřeně proti návrhu se postavil jen bývalý ministr kultury Antonín Staněk.

Otevřeně proti návrhu se postavili také tři nezařazení poslanci, kteří na začátku období patřili do kubu SPD Lubomír Volný, Marian Bojko, Ivana Nevludová.

Poslanci Trikolóry Václav Klaus mladší a Zuzana Majerová Zahradníková se zdrželi. 

Hlasování poslanců

Hlasování poslanců

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…