Migrant ve Vídni rozbíjel auto, plakal a vrhal nožem. Ale pozor...

25.09.2018 12:12

Rakouský deník Kronen Zeitung píše o brutálním útoku na vídeňskou policii. Dvacetiletý migrant napadl muže zákona pěstmi a nakonec na ně hodil také nůž.

Migrant ve Vídni rozbíjel auto, plakal a vrhal nožem. Ale pozor...
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Setkání euroskeptické protiimigrační frakce Evropy svobody a národů ve Vídni

Vídeň od začátku krize zjišťuje, že otevřená náruč migrantům se nemusí vždy vyplatit. Po stovkách případů, kdy se na znásilněnchí, krádežích, napadeních či na sexuálním obtěžování podíleli především migranti ze zemí Blízkého východu a z Afriky. Jak ale ukazuje případ z nedělního rána, na neustále se zvyšující kriminalitě v hlavním městě Rakouska se podílejí také migranti z členských států Evropské unie.

V neděli ráno se tak dostal do konfliktu s policí dvacetiletý muž, který byl později identifikován jako ilegální migrant z Rumunska. Mladík byl svědky viděn, jak rozbíjí železnou tyčí zaparkované auto. Svědci uvědomili policisty a ti za ním vyslali několik hlídkových vozů. Brzy ho dostihli na křižovatce ulic Ramperstorffergasse-Stolberggasse, ale mladý Rumun na jejich výzvy nereagoval. Když policisté vystoupili z vozu, naopak na ně zaútočil.

Celý text v němčině je ZDE.

Již před tím svědci policisty varovali, že rumunský násilník má v ruce nůž. V první chvíli zůstal nehybně tvář a začal plakat. Na výzvy strážců zákona však stále nereagoval. Tváří v tvář policistům se na ně nejprve vrhl pomocí pěstí, ale poté po nich navíc hodil svůj nůž. Policisté museli pro jeho zpacifikování použit chvaty a také pepřový sprej. Po krátkém boji byl mladý Rumun zajištěn a v policejním voze odvezen na policejní stanici.

Vedle jeho jména a národnosti policisté zjistili, že rumunský mladík neměl povolení k pobytu a v Rakousku tak, stejně jako další tisíce migrantů z Evropy, Afriky či Blízkého východu, neměl co dělat. Navíc se ukázalo, že byl zatčen jen čtyři dny předtím, ale tehdy ho policisté zase krátce po zatčení propustili na svobodu. Po útoku na policii s nožem v ruce se nyní na svobodu jen tak rychle nedostane. Čeká ho s největší pravděpodobností vězení a deportace do Rumunska.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …