Učitelka z přistěhovalecké čtvrti Vídně vydala knihu. Z jejích zážitků jde strach

12.09.2018 13:02

V Rakousku vyšla kniha Kulturkampf im Klassenzimmer , ve které její autorka, vídeňská učitelka, Susanne Wiesingerová popisuje obtíže, které při výuce způsobuje islám.

Učitelka z přistěhovalecké čtvrti Vídně vydala knihu. Z jejích zážitků jde strach
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Setkání euroskeptické protiimigrační frakce Evropy svobody a národů ve Vídni

Islámská pravidla a všechny ty zákazy v kombinaci s tristními znalostmi německého jazyka muslimských žáků fakticky znemožňují uplatňovat osnovy pro základní školy,“ píše ve své knize učitelka s 25letou praxí na školách ve vídeňské čtvrti, kde tvoří značnou část populace Arabové. Jak zmiňuje deník Die Presse, Wiesingerová své názory na téma islám na školách prezentovala i v minulosti a i přes své spíš levicové názory za to byla kritizována zejména z řad socialistů.

Wiesingerová ve své knize zmiňuje konkrétní případy, se kterými se osobně setkala. Píše tak například o dvanáctileté dívce, kterou našla plačící na toaletě. „Stěžovala si mi na spolužáky, kteří jí vyhrožovali zničením jejích letních šatů. Vedení školy bylo na tento incident upozorněno, ale dívka již nikdy v letních šatech a sukni do školy nepřišla. Nebyli schopni chránit všechny žákyně. Vzdali to, protože to vzdala celá naše společnost,“ uvádí autorka knihy.

Celý text v němčině je ZDE.

Ve své knize rovněž Wiesingerová píše o tureckých či albánských žákyních, které souhlasily s vraždami ze cti. „Říkaly, že kdyby se provdaly za křesťana, jejich rodiny by je prostě zabily,“ napsala zkušená učitelka s tím, že na školách v přistěhovalecké čtvrti Vídně Favoriten jsou etnické konflikty ve třídách na denním pořádku. „Turci útočí na Romy či Kurdy a naopak. Čečenci zase bojují s Afghánci,“ zmínila učitelka v knize.

V aktuální debatě o zákazu zahalování dívek ve školách je Wiesingerová jednoznačně na straně těch, kteří jsou pro zákaz. „Minimálně by takový krok vzal některým agresivním muslimským žákům vítr z plachet,“ říká autorka knihy, která se do budoucnosti nedívá s příliš velkým optimismem. „Jsme v podstatě bezmocní. Často si říkám, že oni vyhráli a my jsme dávno skončili v poli poražených. Ale realita je taková, že prohrály především samotné děti,“ uzavírá vídeňská učitelka se čtvrtstoletím praxe.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…