Ministr Hamáček: Nechceme nic podcenit, očekává se, že příští jednání vlády bude na dálku

05.09.2020 19:38

Koronavirus v České republice láme rekordy, ve středu padl denní rekord v počtu nakažených, kdy bylo ohlášeno 649 nově nakažených, rekord byl překonán ve čtvrtek, kdy šlo o 679 nemocných a v pátek Ministerstvo zdravotnictví ohlásilo dokonce 798 dalších nakažených. Vicepremiér a ministr vnitra oznámil, že očekává, že všechna nezbytná jednání, včetně vlády, budou nyní na dálku. Na dvě směny, ve kterých se nebudou potkávat, přejdou také policisté nebo hasiči.

Ministr Hamáček: Nechceme nic podcenit, očekává se, že příští jednání vlády bude na dálku
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD zahájila kampaň před podzimními krajskými a senátními volbami.V krizi vás ochráníme- slogan, který představil předseda ČSSD Jan Hamáček

„Nechceme nic podcenit. To je přístup, který dlouhodobě prosazuji. Očekávám, že příští vláda bude jednat na dálku. Stejné to je i na ministerstvu vnitra. Pokud to není nezbytně nutné, řešíme vše přes videohovory. Zároveň reagujeme na aktuální vývoj i třeba tím, že policie a hasiči budou přecházet na směny A a B. Tak, aby se spolu směny nepotkávaly,“ uvedl předseda ČSSD Jan Hamáček.   

Anketa

Je Česká republika dobře řízenou a vedenou zemí? (Ptáme se od 2.9.2020)

61%
39%
hlasovalo: 13158 lidí


A opět apeloval, aby lidé nečekali na žádná nařízení a pokud je někde více lidí, nosili roušky. „A ještě jedna věc. Mám důvěru v lidi, kteří tady žijí. Nemyslím si, že je vždycky potřeba čekat, až přijde nějaké nařízení. Pokud jdu do uzavřeného místa (obchodní dům, hobby market), kde je více lidí, nasadím si roušku. Pořád platí, že nošením roušky chráním všechny ostatní. Buďme k sobě ohleduplní,“ žádá na svém facebooku Hamáček.
 
Nová opatření čekají v příštích dnech Prahu, od 9. září budou muset lidé v Praze nově nosit roušky v obchodech a od 14. září nasadí roušky také pražští školáci při pohybu ve společných prostorech. Omezena bude také otevírací doba restaurací, barů a nočních klubů. Ty budou muset být od půlnoci do šesté hodiny ranní zavřené.

Vicepremiér Jan Hamáček ale uvedl, že plošná opatření nepředpokládá. „Plošná opatření chápu spíše jako vypínání ekonomiky, a to si dovolit nemůžeme, to je až úplně ta poslední varianta, kdybychom se dostali do nepředstavitelných čísel. To, že v nějakém momentě mohou přijít opět roušky, to je očekávatelné,“ řekl Hamáček.



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…