Mirek Topolánek důrazně zaútočil na Andreje Babiše. Čtěte pouze u nás

03.07.2013 8:40

Neurvalé a lživé útoky Andreje Babiše by prý Mirku Topolánkovi ani nestály za reakci. Protože se ale jedná o nebezpečného chlápka, který potenciálně ohrožuje svobodu a demokracii v ČR, rozhodl se bývalý premiér o majiteli Agrofertu vyjádřit na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz. Zde se prohlášení politiků objevují zásadně v nezkrácené a redakcí neupravované podobě.

Mirek Topolánek důrazně zaútočil na Andreje Babiše. Čtěte pouze u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý předseda ODS Mirek Topolánek

„Andrej Babiš právě dnes, kdy lidé slyší na nové světlonoše, kdy odmítají akceptovat stávající politické elity, kdy chtějí slyšet věty o pořádku, řádu, konečném řešení a chtějí novou tvář, představuje extrémní riziko,“ píše Topolánek.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přitom hlavní motivací Babišova vstupu do politiky podle něj není Babišova snaha omezit korupci, ale spíše strach. „Strach z vyšetřování a vyšetření podezřelých případů jeho podnikatelských aktivit,“ myslí si bývalý předseda vlády. Pak vyjmenovává konkrétní Babišovy pochybné transakce. „Unipetrol, který vlastně ukradl, protože nezaplatil,“ vypočítává. Dále je to například snaha ukrást společnost Setuza, přes ovládnutí Čepra získat kontrolu nad celým českým chemickým průmyslem, nebo nákup společnosti Kostelecké uzeniny. A to prý nemluví o tom, že Babiš drží pod krkem celou českou veřejnost tím, že ovládá agroprůmysl.

Celý text Mirka Topolánka si přečtěte ZDE.

A jak je možné, že mu to vždy procházelo? I to Topolánek vysvětluje. „Vždycky si držel nakrátko 'svého' ministra vnitra a věřte mi, něco o tom jako bývalý premiér vím. Až Kubice ho vystrašil,“ píše. Právě v tu chvíli se prý velkopodnikatel rozhodl vstoupit do politiky a k tomu nasadil rozhořčený výraz a silné fráze o čištění Augiášova chléva.

„S pomocníky typu Randák, Vincenc a mnohými dalšími zneuznanými, vyvolenými a samozvanými Viktory Čističi začíná, jako mnozí před ním, budovat 'nový a lepší stát',“ píše Topolánek a dodává, že je to stejný případ, jako když se skupina stejně „čistých“ pokoušela překonat německou Výmarskou republiku. Výsledkem byla Hitlerova „Třetí říše“.

„Když poprvé Hindenburg samozvaně s využitím Ústavy sestavil prezidentskou vládu, měl Hitler a jeho NSDAP ve volbách 1928 pouhá 2 % hlasů. O dva roky později už 17 %. Jak to dopadlo s demokracií v Německu, známe z učebnic,“ doplňuje historický exkurs.

„Zastavme ho! Zastavme ho včas!“ volá Topolánek s tím, že situaci stále máme ve vlastních rukou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…