Muži jsou Židé dneška, panuje k nim nenávist. Ekonom Pikora promluvil, brutálně naložil feministkám, za příklad dal manželku Šichtařovou

10.01.2020 20:21

Bývaly časy, kdy bohužel bývalo v módě nenávidět Židy. Dnes je podle ekonoma Vladimíra Pikory v kurzu nenávidět všechny muže. Hrozné podle Pikory je, že nenávist proti mužům prosazují nejen feministky, ale už také i „mužští progresivisté“. A samy feministky se prý navíc chovají pokrytecky.

Muži jsou Židé dneška, panuje k nim nenávist. Ekonom Pikora promluvil, brutálně naložil feministkám, za příklad dal manželku Šichtařovou
Foto: nextfinance.cz
Popisek: Finanční analytik Vladimír Pikora

Pozoruji, jak ve společnosti roste nenávist. Podobně jako dřív panovala v některých zemích neurčitá nenávist vůči Židům či černochům, dnes panuje nenávist vůči mužům. Už tuto agendu netlačí jen feministky, ale mnohdy i mužští progresivisté. Přesvědčil mě o tom minulý týden bývalý americký prezident Barack Obama. Podle BBC v Singapuru prohlásil, že ženy nejsou dokonalé, ale jsou nesporně lepší než muži. Nechápu. Tohle snad není sexismus naruby? V čem mají být lepší? To se dá zevšeobecnit?“ kroutil hlavou Pikora v textu uveřejněném na serveru Reflex.cz.

Napadlo ho, že těmito slovy možná Obama plánuje dostat do role prezidentky svou ženu Michelle Obamovou. Zdůraznil však, že tlačit ženu do prezidentské funkce jen poroto, že to je žena, je nesmysl. Za každého člověka, politiky nevyjímaje, mají mluvit jeho činy, nikoli jeho pohlaví. Tak to alespoň vidí ekonom, který podotkl, že kdyby kdokoli napsal, že politici-muži jsou lepší než političky-ženy, hned by dostal pár slovních ran.

Pokud se ženy prosadí např. v politické straně a kupříkladu ve volebním klání o křesla poslanců porazí muže, ekonom nemá nic proti tomu, aby se politice věnovaly a podílely se na tvorbě zákonů. Ale podle studie Women, Peace and Security Index se mají ženy nejlépe v Norsku. Pikora o tom však pochybuje.

„Musím říct, že indexu nevěřím. Když vezmu v úvahu dnes už široce známý fakt, jak Norsko krade rodičům děti, nezdá se mi postavení žen v Norsku zase až tak suverénní a bezpečné. Ostatně tuhle věc už opakovaně potvrdil i Evropský soud ve Štrasburku a paní Michaláková by mohla vyprávět,“ podotkl Pikora.

Přijde mu také zvláštní, že feministky prosazují více žen v politice, třeba i s pomocí kvót, ale když slyší, že by do politiky mohla vstoupit manželka Vladimíra Pikory Markéta Šichtařová, vyletí často tyto dámy podobně jako „čertík z krabičky“.

Ekonom dále zdůraznil, že i feministky by měly vědět, že i ženy v domácnosti se pořádně nadřou a rozhodně nevykonávají podřadnou práci, tím, že pečují o rodinný krb, když je manžel v zaměstnání.

„Feministky podle mě podceňují roli ženy v domácnosti. Být v domácnosti neznamená být zbytečná. Sdružení Rodinný svaz ČR zjistilo, že pokud by rodič dostával za přípravu jídla, úklid nebo péči o dítě stejné peníze jako najatá vychovatelka nebo kuchařka, přišel by si za dvacet pracovních dní na 51 tisíc korun. To vzhledem k průměrné mzdě v zemi není málo. Podle této statistiky chápáno, pokud muž pracuje za průměrnou mzdu a žena se doma stará o rodinu, má žena pro rodinu větší finanční přínos než muž!“ zdůraznil Pikora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…