Nečas kondoluje do Číny kvůli zemětřesení. Ocenil práci záchranářů

21.04.2013 18:40

Premiér Petr Nečas poslal upřímnou soustrast do Čínské lidové republiky kvůli tragickému zemětřesení, které za sebou zanechalo více než 200 životů.

Nečas kondoluje do Číny kvůli zemětřesení. Ocenil práci záchranářů
Foto: Petr Kupka
Popisek: Premiér Petr Nečas

Podle agentury Reuters za sebou zemětřesení v jihozápadní Číně zanechalo minimálně 203 mrtvých či pohřešovaných lidí. Více než 11 tisíc lidí je pak zraněno, z čehož 960 utrpělo zranění vážná. Zemětřesení o magnitudu 6,6 spustilo také sesuvy půdy, čímž odřízlo přístupové cesty či telefonní spojení.

Český premiér Petr Nečas tak zaslal kondolenční dopis svému čínskému protějšku Li Kche-čchiangovi. „Vaše Excelence, s hlubokým zármutkem jsem přijal zprávu o ničivém zemětřesení v provincii S'-čchuan, které si vyžádalo mnoho obětí na životech. Moc přírody se stále ukazuje tak obrovská, že mnohdy není v našich silách jí zabránit v maření lidských životů,“ píše Nečas.

Nejhůře postižené jsou vesnice vysoko v údolích, kde lidé pěstují kukuřici a rýži na terasovitých polích. Do zasažených oblastí se teď záchranáři snaží dopravit pomoc pro ty, kdo přežili. Mnoho z nich totiž přišlo o domov.

„Vysoké nasazení členů složek záchranného systému je obdivuhodné a zaslouží uznání. Všem zúčastněným přeji mnoho sil při odstraňování následků této přírodní katastrofy,“ píše premiér Nečas. Spolu s tím jménem vlády České republiky vyjadřuje upřímnou soustrast.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…