Nechat si „napíchat sr*čky“? Babiš uklidňuje mladého občana: Já si dal třikrát

30.10.2021 10:05

Končící premiér Andrej Babiš byl v prosinci 2020 vůbec prvním občanem očkovaným proti covidu. Po Novém roce obdržel druhou dávku vakcíny a v říjnu tohoto roku i dávku třetí – posilující. A teď se snažil přesvědčit pana Sismilicha, aby se také nechal očkovat. Ten do sebe podle svých vlastních slov nechce nechat napíchat „sr*čky“. Babiš promluvil jasně a stručně. „Vy vypadáte mladý. Ale i u tých mladých došlo k tomu, že bohužel někteří zemřeli.“

Nechat si „napíchat sr*čky“? Babiš uklidňuje mladého občana: Já si dal třikrát
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svém pořadu Čau lidi

Šéf hnutí ANO a končící premiér Andrej Babiš opakovaně žádá spoluobčany, aby se nechali očkovat proti nemoci covid-19, protože v očkování vidí jedinou skutečnou cestu, jak vybřednout z epidemie koronaviru, která celý svět a s ním i Česko sužuje už takřka dva roky. Data ukazují, že očkování snižuje pravděpodobnost přenosu viru a pokud se očkovaný člověk přece jen nakazí, ve většině případů má u nich nemoc mírnější průběh.

Anketa

Litujete rozpadu Československa? (Ptáme se od 28. října 2021)

74%
21%
hlasovalo: 27809 lidí

Na to poukázal i Babiš v apelu na pana Sismilicha , když ho v rámci rozhovorů ze série „pojď do mě“ přesvědčoval, aby se také nechal očkovat.

„Řekněte mi jeden  chytrej důvod, proč bych se měl nechat očkovst, Od doby, co ta pandemie začala, tak jsem celou dobu zdravej. Nechat si do sebe napíchat nějaký sr*čky, to určitě nehodlám,“ vypálil na Babiše pan Sismilich.

„Já vás zdravím, pane Sismilich, tady mám čerstvou zprávu o očkování. Dnes ráno, to je 29. října, jsme vykázali 12.194.295 dávek vakcín. Nebudu opakovat to slovo,“ vyhnul se Babiš „srač*ám“, „ale ano, já jsem si to nechal dát třikrát, i tu dávku posilující, jednoduše proto, že očkování ochrání vaše zdraví a váš život,“ vysvětloval šéf ANO.   

„Je to hlavně pro starší lidi. Vy vypadáte mladý, Ale i u tých mladých došlo k tomu, že bohužel někteří zemřeli. To znamená, že dneska v nemocnicích a na JIPkách v průměru 75 procent lidí je nenaočkovaných. A zkrátka očkováním můžeme získat tu kolektivní imunitu. Proto my propagujeme očkování. Měl byste se nechat naočkovat. Ano, vy mi řeknete, že i ti, kteří jsou naočkovaní, můžou být pozitivní, ale ten přenos je podstatně nižší u naočkovaných než u nenaočkovaných. A samozřejmě, tomu přenosu se hlavně zabrání nošením respirátoru,“ zdůrazňoval dál premiér Babiš.

„Nevěřte těm různým dezinformacím na sítích. Očkování je jediné řešení problému covid. Proto jsem přesvědčen o tom, že je to důležité. Máme tady plno odborníků, kteří o tom mluví a je to prokázané všude na světě. Takže jedině očkování. A to není očkování kvůli tomu, abyste šel někam na dovolenou nebo do restaurace, to je kvůli tomu, abyste chránil vaše zdraví. Takže doufám, že změníte názor. Držím vám palce, mějte se fajn a na shledanou,“ rozloučil se Babiš.

Ředitel Fakultní nemocnice Motol Miloslav Ludvík, a s ním řada lékařů, upozorňuje, že stávající koronavirová vlna je především vlnou neočkovaných osob. V posledních dnech počty prokázaně nově nakažených den co den atakují hranici 3 i 4 tisíc a pomalu přibývají i pacienti v nemocnicích. I jihočeský hejtman a lékař Martin Kuba (ODS) upozorňuje, že nebýt očkování, nemocnice v Jihočeském kraji by se plnily mnohem rychleji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…