Nepůjde to jinak. Prostě se musí dát Ukrajině, co potřebuje. Petr Pavel to občanům vysvětlí

31.01.2023 14:21 | Ze sítí

Zvolený prezident Petr Pavel dal najevo, že je připraven komunikovat s Andrejem Babišem jako s jakýmkoli jiným opozičním poslancem. A to okamžitě. Vyslechl by si prý jeho návrhy ve prospěch občanů ČR. Zmínil také svůj rozhovor s prezidentkou Tchaj-wanu. Nechal přitom otevřenou otázku, zda by se jako prezident vydal na Tchaj-wan. Promluvil také o válce na Ukrajině. Nakonec ostře zkritizoval končícího kancléře Vratislava Mynáře. A nejen jeho.

Nepůjde to jinak. Prostě se musí dát Ukrajině, co potřebuje. Petr Pavel to občanům vysvětlí
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Petr Pavel poprvé v Otázkách Václava Moravce jako nově zvolený prezident.

Publicista Čestmír Strakatý v rozhovoru na platformě Prostoru X vyzpovídal nově zvoleného prezidenta Petra Pavla. Dozvěděl se od něj, že po zvolení cítil řadu emocí, ale prý se jimi nenechal příliš ovlivnit a dokázal se s nimi vypořádat.

Ke zvolení do úřadu podle svých vlastních slov Pavel přistupuje s vědomím, že do něj na 3,3 milionů voličů vkládá velká očekávání.

„Každý, kdo to chce vnímat zodpovědně, a já to zodpovědně vnímám, tak si musí být vědom, co je za tím, protože to není o stiscích rukou a mávání na náměstích, ale že to je o tom, že ti lidé do toho jdou s velkou nadějí a s velkým očekáváním. A to očekávání musí být samozřejmě nějak naplněno,“ prohlásil.

„Navzdory tomu, co jsme v poslední době četli o české společnosti, tak je tady stále ještě mnoho lidí, kterým na hodnotách záleží, kterým vadil konfrontační styl politiky, kterým vadilo to strašení a kteří očekávají něco jiného. A já jsem asi zapadl do tohoto ‚něčeho jiného,‘ pokračoval Pavel.

Zvolený prezident prozradil, že si zatím netelefonoval s Andrejem Babišem, ale šéf hnutí ANO už mu prý psal SMS, kde mu pogratuloval k vítězství, za což Pavel poděkoval a dal najevo, že je z Babišem připraven komunikovat jako s opozičním poslancem.

„Pokud toho bude schopen Andrej Babiš, tak já jsem toho schopen už teď. Jsem připraven se s ním pobavit o tom, že když říkal, že ho vláda neposlouchá, že nenaslouchají jejich návrhům, tak jsem připraven se s ním bavit o tom, jaké návrhy podali, jak se k nim vláda postavila, jak své návrhy mají podložené analýzami,“ zaznělo od muže, který 9. března usedne na Pražském hradě na nejvyšším politickém postu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pavel, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Nový , 31.01.2023 18:25:26
Tak nevím. Trpí náš nově zvolený prezident demencí, nebo sprostě lže. On neví, co předcházelo tragédii na Ukrajině? Že ta byl puč organizovaný a financovaný USA a následné koketování se vstupem do NATO? Že Evropa nikdy nepočítala s tím, že budou naplněny Minské dohody a je protahovala čas? A to všechno přes protesty Ruska? Že mluví o snaze porazit jadernou supervelmoc? Záleží mu vůbec alespoň na právu na život obyvatel CR? Nebo už je tak hluboko v americkém zadku, že ztratil pojem o realitě? Blahopřeji voličům toho lampasáka ke zničení republiky.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…