Neštastník Hašek. Nominaci z Ostravy nemá kvůli banalitě

15.01.2011 13:11

Doslova smůlu měl kandidát na post předsedy strany ČSSD Michal Hašek, kterému kvůli neplatným hlasům unikla kandidatura. Martin Pecina stáhl nominaci ve prospěch Haška.

Neštastník Hašek. Nominaci z Ostravy nemá kvůli banalitě

Kandidátovi na předsedu ČSSD Michalu Haškovi unikla nominace na nejvyšší post. Nominace mu unikla kvůli devatenácti špatně vyplněným hlasovacím lístkům.

Ani jeden z nich nezískal nadpoloviční počet hlasů 

Delegáti konference v sobotu rozhodovali, zda podpoří Haška nebo jeho rivala, současného lídra ČSSD Bohuslava Sobotku. Nominaci nakonec nezískal ani jeden z nich, protože nebyl překročen nadpoloviční počet hlasů.

Úřadující šéf strany ČSSD Sobotka získal podporu 60 delegátů moravskoslezské krajské konference, jihomoravský hejtman a předseda Asociace krajů dostal 48 hlasů. Pro získání nominace bylo potřeba 65 hlasů.

Lístky pro Haška byly neplatné 

Přestože pro Haška hlasovalo o 19 delegátů navíc, jejich hlasovací lístky byly označeny za neplatné. Háček spočíval v tom, že zapomněli kromě zakroužkování Haškova jména udělat ještě křížek u toho Sobotkova.

„Byly to hlasy pro Haška, tak nám to potvrdili z volební komise," řekl Právu jeden z účastníků konference, který si nepřál být jmenován. „Říká se to. Já v komisi ale nebyl," sdělil pak Právu k informaci o neplatných lístcích ve prospěch Haška exministr vnitra Martin Pecina.

Pecina se vzdal kandidatury ve prospěch Haška 

Už před hlasováním o nominaci se Pecina vzdal kandidatury a požádal ty, kteří by podpořili jej, aby podpořili Haška. Sobotka, Hašek a Pecina se moravskoslezské krajské konference soc. dem. osobně účastnili.

Související:

ČSSD dnes ve čtyřech krajích volí nové vedení



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…