Nic nebudu zametat pod koberec, říká Vondra

11.12.2010 6:06

Ministr obrany za ODS Alexandr Vondra v pátečním Interview na ČT24 uvedl, že jeho resort nyní zpracoval dva forenzní audity a jednu hloubkovou kontrolu, jedním z auditů se již zabývá policie.

Nic nebudu zametat pod koberec, říká Vondra

„Tam předpokládáme, že to předáme policii příští týden," sdělil Vondra k proběhlé hloubkové kontrole.

Nicméně Vondra odmítl výsledek auditů jakkoli přiblížit, stejně jako neuvedl, kterých zakázek se kontroly týkaly. „Já vám ale nebudu říkat ty závěry," bránil se s tím, že by nerad jakkoli ovlivňoval další průběh vyšetřování. „Nepochybně přijde den, kdy budou zveřejněny," dodal neurčitě.

Staněk ustoupil mladším

Vondra upřesnil, že nedávné odvolání šéfa sekce vyzbrojování Jiřího Staňka s proběhlými kontrolami nijak nesouvisí. Tento zaměstnanec odešel v rámci personální obměny úřadu, kdy by místa ve vedení úřadu měly zaujmout „nové tváře".

Debata se rovněž stočila na bývalého šéfa Vojenského zpravodajství Miroslava Krejčíka, který požádal o zbavení mlčenlivosti. Chce poslancům v branném výboru sdělit své závažné poznatky o korupci na ministerstvu obrany.

Nic nezametám

„Já rozhodně tady nebudu chtít cokoli zametat pod koberec," odpověděl Vondra na otázku, zda žádosti o zbavení mlčenlivosti vyhoví. Nicméně zda to bude možné, o tom nyní rozhodnou právníci. „On ten dopis formuloval velmi široce," dodal Vondra na adresu Krejčíka s tím, že právě formulace žádosti celý proces zbrzdí.

Čtěte také:

Vondra odvolal ředitele sekce vyzbrojování

Vondra: Obrana země je věcí nás všech, nejen vojáků

Foto: europarl.europa.eu 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…