Nosit na veřejnosti tanga není normální. Monarchisté píší Lessymu

31.07.2012 11:13

Občanské sdružení monarchistů Monos napsalo otevřený dopis policejnímu prezidentovi Petru Lessymu týkající pochodu homosexuálů Prague Pride. Dotazují se šéfa policie, jaké opatření přijme policie proti polonahým členům průvodu, aby nebylo vzbuzováno veřejné pohoršení.

Nosit na veřejnosti tanga není normální. Monarchisté píší Lessymu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Gay parade

„Vážený pane policejní prezidente, na letošní srpen očekává naše veřejnost již druhý festival jinakosti, hrdě nazvaný Prague Pride. Chystá se na jeden srpnový týden po celé Praze, v různých klubech. Jeho vyvrcholením má opět být tzv. Pochod hrdosti, při kterém jsme v loňském roce mohli spatřit dlouhý průvod prapodivně oblečených lidí, některé z nich polonahé. Viděli jsme i osoby, kráčející pouze ve spodním prádle. Okolo průvodu pak stáli policisté, kteří se nikterak nezajímali o zjevné narušování veřejného pořádku ani o účastníky průvodu, narušující základní mravy lidské společnosti,“ píše se v dopise.

Slipy, tanga, podprsenky…

„Domníváme se, že je minimálně přestupek chodit po ulicích českých a moravských měst jen ve slipech, tangách a podprsenkách. Máme za to, že do běžné činnosti policie ČR patří i dozor nad mravopočestností na veřejných prostranstvích. Každý, kdo by se na náměstí jakéhokoliv města pohyboval jen ve spodním prádle, byl by za normálních okolností určitě policejní hlídkou zadržen a předán na vyšetření u psychiatra nebo by byl hospitalizován na záchytné stanici, to podle toho, v jakém stavu by se nalézal,“ pokračuje dopis.

 Monarchisté v dopise upozorňují, že kancelář policejního prezidenta odpovídá zejména za poskytování informací a oficiálních zpráv o činnosti Policie ČR sdělovacím prostředkům a veřejnosti, a proto žádají policejního prezidenta o odpověď, jaké má policie připravená opatření, aby nedocházelo k veřejnému pohoršení a kolik bude stát české daňové poplatníky pochod Prague Pride z hlediska rozpočtu policie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…