ODS a ČSSD prý pokračují ve spolupráci. A Kalousek se může jít klouzat

14.04.2013 19:35

V Poslanecké sněmovně se nejspíš líhne další opoziční spolupráce mezi občanskou a sociální demokracií. Poté, co strany společně prosadily nového prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu, sdílí i jednotný názor na další osud sKaret. Zatímco TOP 09 by si přála jejich pokračování, ODS s ČSSD chtějí "sockarty" ukončit.

ODS a ČSSD prý pokračují ve spolupráci. A Kalousek se může jít klouzat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Senát, který většinově ovládá sociální demokracie, už podal návrh zákona rušícího sKarty, který nyní budou projednávat poslanci.

Ačkoli byla ODS jednou ze stran, které pomohly zavedení karet pro výplatu sociálních dávek prosadit, nyní volá po zrušení sKaret exministra Jaromíra Drábka (TOP 09).

Podle informací serveru Eurozprávy.cz už ČSSD vyzvala vládní poslance, aby pro zrušení karet hlasovali. TOP 09 totiž "své dílo" nadále hájí a Drábkova nástupkyně, ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová, odmítá zrušení na vládě navrhnout.

Poslanci ODS jsou pro

Zdá se, že výzva sociální demokracie nalezne odezvu u občanských demokratů. "ODS jednoznačně slovy svého předsedy řekla, že je pro zrušení sKaret. Věřím, že paní ministryně dá na doporučení premiéra a přinese do vlády návrh na ukončení tohoto projektu. Z toho jednoznačně plyne, jak budu hlasovat. Jsem pro zrušení sKaret," řekla Lenka Kohoutová, místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS.

Možnost hlasování s opozicí neodmítl ani šéf poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…