Okamura ohromil: My jsme proevropští, zcela zásadně

19.11.2019 17:10

Hlasitý euroskeptik Tomio Okamura překvapil, když na svém profilu na Parlamentních listech v jedné z odpovědí prohlásil o svém hnutí: „My nejsme proti, ale jsme zcela zásadně proevropští.“ Zdůvodnil to slovy, že prosazují hodnoty tisíciletého vývoje Evropy, stojící na židovsko-křesťansko-antických tradicích, kterou ale bourá „bruselská mašinerie ve jméno nějakého světového multikulturalismu.“

Okamura ohromil: My jsme proevropští, zcela zásadně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Předseda SPD Tomio Okamura reagoval na dotaz, zda nechce pozměnit svůj antievropský názor, což by mu mohlo přinést politické body a širší podporu.

„Evropa stála za vznikem dvou světových válek, jejichž příčinou byl nacionalismus, náboženství a závist. Evropská unie je projektem eliminujícím příčiny válečných konfliktů v Evropě. Nestálo by vám za to změnit váš antievropský názor pro blaho lidí tohoto kontinentu,“ zněl dotaz s dodatkem, že vnitropolitické cíle by pak rázem dostaly punc věrohodnosti a širší podpory.

Okamurova odpověď byla překvapivá. „Dobrý den, je to trochu jinak, než uvádíte. My nejsme proti, ale jsme zcela zásadně proevropští,“ napsal šéf SPD a začal vysvětlovat. „Prosazujeme Evropu evropskou, tedy takovou, jakou byla po tisíc let. Evropu evropských národů, Evropu vs. evropskými, tj. židovsko-křesťansko-antickými tradicemi a hodnotami, Evropu s evropskou demokracií a svobodou,“ sází na svoji oblíbenou historii Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Poté již spustil svoji tradiční kritiku Evropské unie. „Proto jsme proti bruselské mašinerii, která tuhle Evropu ničí a bourá ve jménu nějakého světového multikulturalismu, která do Evropy importuje jak cizí nepřátelské ideologie, ale také miliony neevropanů, kteří Evropu mění na obrovské a nebezpečné ghetto,“ vrátil se ke svým tradičním názorům Okamura.

„Milujeme Evropu, jsme Evropané a nikdy nedopustíme její likvidaci těmi, kdo se označují jako proevropští, zatímco ve skutečnosti ji ničí,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …