Omluva za „rakouské magory“? Andrej Babiš v tyrolském kroji

20.01.2024 14:53

Expremiér Andrej Babiš (ANO) si na půdě Poslanecké sněmovny zavařil. Naše sousedy z Rakouska totiž nazval magory. Čeští politici se za Babišovo oslovení omluvili, například ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) adresoval omluvu přímo svému rakouskému protějšku Martinu Kocherovi. Babiš se pak omluvil také. Po svém.

Omluva za „rakouské magory“? Andrej Babiš v tyrolském kroji
Foto: Screen Instagram
Popisek: Andrej Babiš v tyrolském kroji

„Vykašlali se na to. Proč? Protože mají ty Zelené ve vládě, ti magoři," zaznělo z úst Andreje Babiše na půdě Poslanecké sněmovny. Hovořil o dostavbě dálnice k české hranici z rakouské strany, ke které má dojít až v roce 2031. To je podle něj zřejmě až pět let poté, co se postaví z české strany.

Babiše následně za jeho výrok kritizovali jiní politici. Jak si všiml server CNN Prima News, expremiérův výrok zaznamenala i rakouská média, například Die Presse, OE24, Nachrichten či Newstral.

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) se za něj dokonce omluvil na Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu svému rakouskému protějšku Martinu Kocherovi. Píše o tom server Novinky.cz.

„Vysvětlil jsem mu, že zde platí princip ‚Kdo nejvíc křičí, od toho to fičí‘. Pochopil a ubezpečil mě, že v tomto smyslu bude informovat své vládní kolegy, případně rakouskou veřejnost,“ popsal omluvu Síkela. 

Za výrok se omluvil i Babiš. 

Podle jeho slov nebyl směrovaný k občanům Rakouska, ale mluvil o straně Zelených. „Aktivistech, kteří záměrně blokují dostavbu dálnic. Z kontextu to bylo jasné," napsal Babiš, který se pochlubil i tím, že si koupil tyrolský kroj.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Babišová poznámka je tak jasně řečena, že ji nepochopí, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenovasova , 20.01.2024 16:14:37
jen magor od narození nebo politická vyťůraná vyžírka. Zelení mají mozek bez logického, reálného uvažování. Jsou to dobře, někým, živení paraziti a skuteční magoři, kteří se neumí podívat ani do své vlastní velmi krátké budoucnosti. Pokud by se realizovaly všechny jejich idixtské nápady, vyvstává zde otázka, kterou by si měli tito primitivové položit - z jakých prostředků se pak bude naplňovat STÁTNÍ KASA pro zajištění jejich " velkopanského " života a jejich bohatého technického zázemí ???? A to při likvidaci všeho, co ničí přírodu - průmysl, tzv. neekologické zemědělství, neekologická energetika...........

|  13 |  1

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…