Paroubek o novoročním projevu: Klausův nejslabší

02.01.2011 21:56

Exšéf ČSSD Jiří Paroubek si novoroční projev prezidenta Václava Klause přečetl na internetu. Je podle něj dosud nejslabší ze všech, které kdy prezident měl.

Paroubek o novoročním projevu: Klausův nejslabší

"Projev pana prezidenta jsem si se zájmem přečetl na serverech a musím říci, že jej považuji za nejslabší z jeho dosavadních prezidentských projevů," řekl Paroubek podle agentury Mediafax.

Klaus prý dle očekávání pokračuje v sebekompromitační podpoře vlády Petra Nečase.

SLEDUJEME téma Novoroční projev

"Je zřejmé, že Nečasova vláda je stále více politickým dítětem Václava Klause a Václav Klaus za existenci této vlády a její činy bude volán v příštích měsících k odpovědnosti," podotkl Paroubek.

Pro ParlamentníListy.cz úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka uvedl: „Projev prezidenta republiky Václava Klause bohužel potvrdil jeho nekritický vztah k vládním reformám. Prezident se stále více posuvá do role přímého podporovatele vládní politiky," zlobí se šéf sociálních demokratů.

Sobotkovi se zdá, že pomalu končí éra, v níž se Klaus po svém odchodu z ODS snažil působit více nadstranicky. „Reaguje tak na to, že vláda nemá věrohodného a silného premiéra a fakticky z části přebírá jeho roli. Nemohu souhlasit s tím, že pan prezident označil škrty jen za nepříjmné. Velká část vládních škrtů je sociálně bezohledná a hospodářsky škodlivá," dodal pro ParlamentníListy.cz Sobotka.

Lídři koaličních stran naopak Klausův projev ocenili. Ministr financí a první místopředseda TOP 09 uvedl, že Klaus mu mluví z duše. „Byl to projev hodný potlesku ve stoje. Povzbuzuje společnost k aktivitě i dobrovolné solidaritě. Pro mě osobně je velkým povzbuzením k mé práci a k reformnímu úsilí," řekl nadšeně redakci ministr financí.

Čtěte:

Novoroční projev Václava Klause

Kalousek projevu prezidenta tleskal vestoje. Filip je znechucen

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…