Partie ministra Vondry a režiséra Marhoula: Střet nečekejme

19.09.2010 10:36

V Partii u Jana Punčocháře se v neděli sejdou ministr obrany Alexandr Vondra a režisér válečného filmu Tobruk Václav Marhoul.

Partie ministra Vondry a režiséra Marhoula: Střet nečekejme

Oba muže zájmově spojuje armáda, nejsou ale v přímé názorové opozici jako většina hostů diskuzních pořadů. "Hosty jsme vybírali tak, aby debata byla co nejaktuálnější," komentovala pro ParlamentníListy.cz duel Vondry s Marhoulem tisková mluvčí TV Prima Jana Kocová.

"Nic jiného za tím nehledejte," poradila redakci. Rozhodně se tedy nedá čekat nějaký výrazný spor jako v minulé Partii, kde proti sobě stáli ministr financí Miroslav Kalousek a opoziční Milan Urban. Ještě o týden dříve moderátor Punčochář hostil jen premiéra Petra Nečase.

Tuto neděli v 11:00 budou hlavním tématem "kostlivci ve skříni" ministerstva, neboli pochybné korupční aféry. Moderátor se chce mimo jiné dotázat také na funkčnost a nezbytnost armády. 

Co se probíralo v pořadu čtěte: Moderátorův vzdor: Vy mlžíte, pane ministře

Bílá kniha reforem, pane režisére

Marhoul spolupracuje s ministerstvem obrany na tzv. Bílé knize. Je členem reformního týmu, který má připravit dlouhodobé změny armády. Kniha se má dotknout role české armády, ekonomiky resortu obrany i organizačních změn.

"Naší ambicí je předložit ministrovi souhrnnou cestovní mapu, která pomůže provést resort momentální rozpočtovou nouzí, ve střednědobém výhledu ozdraví resort a současně ho nasměruje na trasu dlouhodobě udržitelného rozvoje," vysvětlil serveru iDNES.cz bývalý náčelník generálního štábu Jiří Šedivý. Původně tým vedl, rezignoval však, protože se obával nařknutí ze střetu zájmů.

Důvodem je jeho soukromé podnikání. Šedivý v roce 2003 založil konzultační společnost Generals, kterou dosud provozuje. Jeho místo v komisi zaujmul generálmajor Petr Pavel. Šedivý nevyloučil, že bude na přípravě Bílé knihy spolupracovat jako externí konzultant.

Čtěte: Vizi ministerstva obrany tvoří s odborníky i třeba režisér Marhoul

##MINIPAS 97##

Koláž: par

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…