Pokus „oddělat“ Blaška a Vondru, někomu hodně vadí. Vše bleskově vyřešil soud

18.06.2019 14:13

Volby do europarlamentu už jsou za námi. Ale asi ne pro každého. Kdosi podal návrh, aby byly znovu sečteny preferenční hlasy, které do čela kandidátek vynesly europoslance Alexandra Vondru a Hynka Blaška. Nicméně, Nejvyšší správní soud návrh shodil ze stolu. "Stěžovatelův návrh by musel obsahovat konkrétní tvrzení a důkazy, způsobilé vnést pochybnost do výsledků volby uvedených kandidátů," říká soud. "Další důkaz toho, jak někteří neunesou, že někdo vyhrál a někdo ne," říká Blaško.

Pokus „oddělat“ Blaška a Vondru, někomu hodně vadí. Vše bleskově vyřešil soud
Foto: Repro Facebook
Popisek: Europoslanec a poslanec SPD Hynek Blaško a Jiří Kobza

Generál Blaško byl jedním ze skokanů voleb do europarlamentu. Do funkce se dostal z osmého místa kandidátky. Z ještě nižší pozice „vyskákal“ do funkce Alexandr Vondra z ODS. A právě to někomu zřejmě vadilo. Blaško dnes zveřejnil usnesení Nejvyššího správního soudu, který zamítl návrh na neplatnost volby kandidátů. „Navrhovatel má za to, že účastníci řízení postoupili z dolních pozic kandidátní listiny z důvodu nesprávného sečtení preferenčních hlasů,“ píše se v odůvodnění. Prý existovalo důvodné podezření z manipulace preferencí na statistickém úřadu, takže navrhovatel žádal o přepočet preferenčních hlasů a navrhoval prohlásit jejich volbu za neplatnou.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby byl do Rady ČTK zvolen Michal Semín?

6%
86%
hlasovalo: 9967 lidí

Návrh byl, jak bylo zmíněno, zamítnut. „Stěžovatelův návrh by musel obsahovat konkrétní tvrzení a důkazy, způsobilé vnést pochybnost do výsledků volby uvedených kandidátů. Nyní prezentované důvody zůstávají ve zcela obecné rovině, jsou spekulativní a neuchopitelné. Takové důvody nemohou být dostatečné pro konstatování nezákonnosti v intencích citovaného ustanovení,“ píše se dále v odůvodnění.

„Vážení přátelé dnes jsem obdržel Usnesení Nejvyššího správního soudu. Další důkaz toho, jak někteří neunesou, že někdo vyhrál a někdo ne. Přiznám se bez mučení, byl to docela šok, ale pak jsem měl radost, že to nedopadlo jak si dotyčný přál,“ informoval o rozhodnutí Nejvyššího správního soudu europoslanec Blaško.

Hynek Blaško už hlásil, že se ve spojitosti s EU pustil do práce. Poslanec SPD Jiří Kobza zveřejnil fotografii z jednání o EU mezi ním a generálem Blaškem.

A Blaško rozvedl, o čem spolu jednali: „Pan poslanec mě upozornil na praxi, která je v EU zavedena a podobá se (určitě si to vybavíte) stylu práce našeho Parlamentu: to je skrývat v projednávaných materiálech různé vsuvky, přílepky, které v konečném důsledku mají obrovský dopad na fungování členských zemí. Teď se takto pokouší převést pod Brusel daně, sociální systém a další oblasti důležité pro fungování samostatných států, čímž by pokračovali v myšlence evropského superstátu pod vedením Německa a Francie. Naše frakce se bude snažit získat spojence a společnými silami podobným praktikám a zákeřnostem zabránit.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…