Policisté se poradí s právníky LOKu. Také poděkují a odejdou?

14.02.2011 7:37

Policejní odboráři přemýšlejí, že by se sešli s právníky svých lékařských kolegů. Projednat by chtěli možnosti vlastního odporu podobného lékařské výzvě "Děkujeme, odcházíme".

Policisté se poradí s právníky LOKu. Také poděkují a odejdou?

A je to tu, přesně, jak předvídal ministr zdravotnictví Leoš Heger, když na začátku vyjednávání s lékaři říkal, že když se ustoupí jim, ozvou se jiné skupiny. A skutečně, ozvali se policisté a hasiči. Nejsou spokojeni s ministrem vnitra Radkem Johnem a chtějí jeho hlavu na talíři. Obrazně řečeno.

Na první místo prý policisté nekladou - narozdíl od lékařů - platy, nýbrž schopnost fungování. "Nejsou to jen platy, ale i zajištění peněz na provoz policie a hasičů, chybí nám třeba obyčejný benzin," řekl MF Dnes šéf odborářů z Unie bezpečnostních složek Miloš Plechatý.

Není ani na benzin. Ale je, benzin bude

Ačkoli ministr opakovaně zdůrazňuje, že benzin už vyjednal, odboráři neslyší. "Jestliže bude ministr odvolán a nastoupí někdo, kdo problematice rozumí a vyslyší naše požadavky, pak problém zmizí," myslí si Plechatý.

John ovšem v nedělních Otázkách Václava Moravce prohlásil, že i kdyby byl na jeho místě kdokoli jiný, peníze navíc by nezajistil. Vláda prý prostě nemá a nedá. Lékaři uspěli, protože jsou placeni zdravotními pojišťovnami. Od státu nedostali ani korunu a stejně tak by nic nedostali ani policisté.

Více: Policisté, já nic. Petici pošlete premiérovi, vyzývá John

Policisté přesto nadšeně zvažují následování úspěšných lékařů a přemýšlí, že také pohrozí hromadným odchodem. "Budeme přemýšlet, zda navážeme spolupráci s právníky z Lékařského odborového klubu, a také uvidíme, jak se k tomu postaví ostatní odborové svazy a hlavně ti, které zastupujeme. Uděláme si anketu, a pokud se na akci budou tvářit pozitivně, rozjedeme ji," řekl Plechatý.

Čtěte:

Policisté chtějí Johnovu rezignaci. Rozesílá se petice

John to nepochopil. Petice je pro premiéra, aby ho odvolal, říká odborář

Můžeme napodobit lékaře, varují odbory policie a hasičů

SLEDUJEME téma Exodus lékařů

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…