Praha vypíše tendr na podobu nových lávek v Troji

08.01.2018 15:03

Praha vypíše do konce února architektonickou soutěž na podobu nových lávek z Císařského ostrova do Troje. ČTK to dnes řekli náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) a ředitel Institutu plánování a rozvoje (IPR) Ondřej Boháč.

Praha vypíše tendr na podobu nových lávek v Troji
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

Jedna nahradí původní lávku, která se zřítila loni v prosinci, druhá bude zcela nová a bude níže po proudu. Město zavedlo na konci loňského roku v Troji přívoz a plánuje zřízení provizorní lávky. Při neštěstí se zranili čtyři lidé. Případ vyšetřuje policie.

Soutěž na podobu lávek vypíše magistrátní odbor strategických investic (OSI), kterému připraví podklady IPR. Podle Boháče bude lávka podobně subtilní jako ta původní, aby nebyl narušen charakter Trojské kotliny. „Při přípravě podkladů také budeme vycházet z plánu obnovy Císařského ostrova,“ řekl Boháč. Na ostrově město nyní staví novou část ústřední čistírny odpadních vod, poté ho chce celý rekonstruovat.

Stavbu podle Dolínka brzdí stávající legislativa, která je zdlouhavá a proces výstavy prodlužuje. „Považuji za absurdní, že jsme se všechny dotčené orgány shodly na řešení, město má na výstavbu peníze a naše vlastní pravidla a zákony nám brání v tom je postavit,“ řekl.

Dokud město nevysoutěží návrh nových lávek a dodavatele stavby, plánuje vytvořit provizorní most. Do konce ledna by měl OSI navrhnout další postup. Město bude muset pravděpodobně vypsat veřejnou soutěž.

Lávka se zřítila v sobotu 2. prosince odpoledne, ze čtyř zraněných byli dva ve vážném stavu. Pražští radní rozhodli, že vyplatí každému z nich jednorázový dar 50 000 korun. Odškodným se bude zabývat poté, co policisté případ uzavřou. Případ vyšetřuje policie a rovněž odborníci. Zavedený přívoz již využilo přes 6 000 cestujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…