Právník obviněný v kauze DPP má známosti ze Státní bezpečnosti, píše server

31.03.2013 20:27

Právník Pavle Švarc byl dlouhou dobu manažerem firmy Cross Point, která získala zakázku na prodej jízdenek Dopravního podniku hlavního města Prahy. Server Aktuálně.cz přináší informace o tom, že kontakty, které se vyjevily právě v této kauze, mají svůj základ již v jeho práci pro komunistickou státní bezpečnost v 80. letech minulého století.

Právník obviněný v kauze DPP má známosti ze Státní bezpečnosti, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Švarc podle informací serveru působil v 80. letech u hlavní správy rozvědky Státní bezpečnosti, kde se seznámil s Janem Janků, který později figuroval ve společnosti Neograph, jež pro dopravní podnik tiskla jízdenky. Z každé z těchto jízdenek pak odváděla 17 haléřů společnosti Cokeville Assets sídlící na Panenských ostrovech. Tuto zastupuje Petr Kmeť a i on byl v 80. letech u StB. Dokládají to alespoň údaje Ústavu pro studium totalitních režimů.

Síť kontaktů vytvořená u StB je v této kauze poměrně rozsáhlá

"Ano, u I. Správy SNB jsem působil a od té doby znám pana Švarce," potvrdil pro Aktuálně.cz Janků. Spolu s nimi působil v rozvědce také Vladimír Sitta, který do roku 2011 seděl v představenstvu Neographu. Sám Švarc na otázky Aktuálně.cz nereagoval. Za pozornost stojí, že síť kontaktů vytvořená právě u StB je v této kauze poměrně rozsáhlá. Narazíme zde také na jméno Petra Omerty, někdejšího vedoucího oddělení zásobování DPP.

Vzhledem k současné kyperské krizi stojí za připomenutí, že do roku 2008 vlastnil firmu Cross Point podnik Intras Consulting, jehož akcie drží právě Pavel Švarc. A Švarc později akcie prodal firmě sídlící na Kypru Countertop Limited.

Policie má za to, že Švarc domluvil zakázku na dodání jízdenek dopravnímu podniku s jeho bývalým ředitelem Martinem Dvořákem tak, aby byli vyřazeni všichni konkurenti Cross Pointu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…