Rána Pavlu Novotnému. Expremiér: Kdyby to udělal za mého působení, byl by okamžitě politicky popraven!

01.03.2020 6:44 | Zprávy

Bývalý předseda vlády Jiří Paroubek sepsal komentář týkající se řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS). Popisuje v něm tolerantní reakci ODS na Novotného pravomocné odsouzení za jeho nebezpečné vyhrožování. Vedení ODS, podle Paroubka, chování komunálního politika „zřejmě vůbec nevadí“ a předseda ODS Petr Fiala se zřejmě s výroky Novotného ztotožňuje. „Novotný zřejmě říká věci, které intelektuál Fiala prostě říci veřejně nemůže, ale s nimiž se vnitřně ztotožňuje,“ tvrdí.

Rána Pavlu Novotnému. Expremiér: Kdyby to udělal za mého působení, byl by okamžitě politicky popraven!
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pavel Novotný během kandidátského projevu na post 1. místopředsedy ODS na 29. kongresu strany

Paroubek vzpomenul na loňský rok a vyhrocené dění v ODS v souvislosti s výroky jejich tehdejšího poslance Václava Klause mladšího. Vedení ODS tehdy prý před vyloučením Klause ze své partaje „propadlo hrané hysterii“.

V případě řeporyjského starosty Pavla Novotného Paroubek píše, že ten je „jiná klasa“. „Koresponduje si s Putinem, možná, že už i s čínským prezidentem Xiim, snad i s Trumpem a možná také s hollywoodskými hvězdami, kterážto perverzní aktivita veřejného činitele může snad ovlivnit několik slabých mozků pár jeho voličů,“ poznamenává.

Starosta Řeporyjí je podle Paroubka „muž nové generace a nové politické dimenze“. „O co méně odpracuje při řešení komunálních problémů, o to více se věnuje mezinárodní politice. A jak se teď ukazuje, řeší i jiné záležitosti,“ přikládá a naráží na to, že Městský soud v Praze pravomocně potvrdil, že řeporyjský starosta se dopustil nebezpečného vyhrožování a musí uhradit peněžitý trest.

Důvodem odsouzení byl fakt, že Pavel Novotný napsal na policii v roce 2016 e-mail, že se chystá zavraždit údajného podvodníka Marka Víta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…