Registr běží, Nečas ale Dobešovi vzkazuje: Půjdeš, i když to spadne za pár dní

27.07.2012 11:38

Problematický centrální registr vozidel sice od čtvrtka běží bez větších komplikací, mnozí ale stále nevěří, že registr odolá pondělnímu náporu veřejnosti. Pokud nastanou další komplikace, bude Nečas na Dobešově rezignaci trvat.

Registr běží, Nečas ale Dobešovi vzkazuje: Půjdeš, i když to spadne za pár dní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Ministr dopravy Pavel Dobeš dostal už na začátku týdne ultimátum od premiéra Petra Nečase. Buď do pátku registr poběží bez výpadků a chyb, nebo bude muset Dobeš vyvodit personální odpovědnost a opustit svůj post na ministerstvu.

Ačkoli na celém území České republiky se podařilo spustit registr už ve čtvrtek dopoledne a od té doby funguje - zdá se - bez problémů, mnozí úředníci systému nevěří a argumentují tím, že registr není v těchto dnech maximálně vytížen. A obávají se, že znovu zkolabuje, až se úřady otevřou náporu veřejnosti v pondělí ráno.

Damoklův meč nad Dobešem stále visí

Ministr Dobeš tak ještě nemůže být zcela v klidu. Premiér Nečas se na brífinku vyjádřil, že výzva ministru dopravy k odstoupení neskončila dnešním dnem. Pokud systém nebude fungovat v následujícím týdnu, trvá na tom, aby Dobeš svůj mandát složil.

"Systém musí běžet i v pondělí, úterý a nadále. Řekl jsem to jasně, registr musí od pátku běžet. Pokud nebude, musí pan ministr podat odvolání," trvá na svém premiér Nečas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …