Řekne jednu větu, volič jde pryč. Filip Turek o Nerudové

27.05.2024 10:33 | Monitoring

V rámci předvolební kampaně zavítal lídr kandidátky Motoristů a Přísahy do pořadu Aby bylo jasno, kde vysvětlil, že ke konfliktu na Ukrajině se staví realisticky. A že i když fandí Ukrajině, je zapotřebí diplomacie. Blížící se pražské setkání lídrů EU nepovažuje za něco, co by situaci posunulo. Taktéž mluvil o Danuši Nerudové, jejím emočním vydírání a nekonzistentních názorech. Dotyčná si prý každou větou ubírá voliče.

Řekne jednu větu, volič jde pryč. Filip Turek o Nerudové
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý závodník Filip Turek

Co se týče pražského setkání, na kterém budou lídři zemí EU jednat o pomoci Ukrajině, tak Turek má za to, že se stejně čeká na to, jak dopadnou americké prezidentské volby. A soudí, že jak NATO, tak USA dávají najevo, že se do konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou nechtějí více zaplést. „Takže si nemyslím, že by došlo k nějakému zvratu,“ odhadl výsledek.

Na konflikt se dívá z pohledu realismu, popř. neorealismu. Ukrajina podle něho nemůže vojenskou cestou získat Krym a další území obsazená Ruskem. „Přestože bych Ukrajině přál lepší výsledky, tak si myslím, že jedinou cestou je příměří,“ řekl s tím, že pak se dá vyjednávat o územních ztrátách. Každopádně si nedokáže představit, že by území Ukrajina získala zpátky čistě vojenskou cestou. Když jde o dodávky zbraní, řekl, že je není možné zasílat a zároveň ignorovat diplomacii. „Ta absolutně selhala, prostě v momentě, kdy se mohla rozebírat vyjednávání o příměří, tak jsme se o ně nesnažili,“ pravil a dodal, že ČR toto příměří nevyjedná, EU je silný subjekt, ale hlavně americký prezident by se měl snažit „dokopat“ Putina, aby o příměří vyjednával, vzhledem k tomu, že se jedná o zástupný konflikt mezi USA a Ruskem.

Odmítl „vyhánění“ Ukrajinců z ČR. „My potřebujeme pracovní sílu. Přestože si nepřeju, aby desetina nebo dvacetina obyvatel České republiky byla ukrajinská,“ řekl a vyslovil se pro přísná pravidla pomoci.

K ostatním kandidátům řekl, že by byl rád, kdyby se do europarlamentu dostal on a ne „nějaká sedmička na kandidátce ANO“, nebo lidé jako Luděk Niedermayer, kterého do EP táhne Alexandr Vondra, který se „tváří pravicově“. „Pan Niedermayer hlasoval pro migrační pakt, hlasoval pro zákaz výroby aut se spalovacími motory, jsou na jedné kandidátce,“ připomínal.

Pokud jde o spojence, jsou to dle něho ti, kdo budou bojovat proti Green Dealu a migračnímu paktu. „Který jsme bohužel kvůli Rakušanovi přijali, což považuji za jeden z nejhrůznějších zákonů, který se k nám vůbec dostal,“ komentoval. Z Polska to nebudou například zástupci současné vlády, ze Slovenska zástupci Progresivního Slovenska.

Podpora od Václava Klause je prý obrovská čest, ale i břemeno a zodpovědnost. Václava Klause si velice váží a zná ho osobně. Jana Bobošíková se Turka zeptala, zda Klausovi nezazlívá, že podepsal Lisabonskou smlouvu. Turek soudil, že Klaus i přes všechna varování smlouvu podepsat musel, protože kdyby nepodepsal „víme, jak by to dopadlo“.

Zmíněna byla i Danuše Nerudová. Turek se vyjádřil, že má rád, když mají lidi stabilní názory. Připomenul, jak Nerudová prohlásila, že „tady žádní migranti nejsou“, ale přitom si pochvalovala, že byl přijat migrační pakt. Nebo její slova, že automobilky mohou vyrábět auta, ale musejí být bezemisní. „To je jako kdybych jí řekl, že se může nadechnout, ale nesmí vydechnout. To jsou nesmysly,“ hodnotil Turek a připomenul i citové vydírání, které Nerudová použila při otázce Green Dealu, kdy prohlašovala, že chce, aby její děti „neuhořely a mohly se nadechnout“. Má za to, že si Nerudová ubírá voliče každou větou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tahle paní Nerudová je slabá jak čajíček a ztrapňuje se stále více sama. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseprozíravýobčan , 27.05.2024 11:29:56

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Dal bych to sež*at Fialovi.“ Další nakažené kuřecí z Ukrajiny. Lidé zuří

16:13 „Dal bych to sež*at Fialovi.“ Další nakažené kuřecí z Ukrajiny. Lidé zuří

Agrární komora na svém facebookovém profilu upozornila na závadné drůbeží maso dovezené z Ukrajiny. …