Rusko? Už dost těch řečí, je to jinak, naštval se Donald Trump

23.07.2018 7:07

Kdyby se udělovaly medaile za tweetování, americký prezident Donald Trump by patřil k jasným favoritům. Poslední smršť tweetů vypustil o víkendu. Všechny se týkají jeho vyšetřování v otázce údajné spolupráce s Ruskem.

Rusko? Už dost těch řečí, je to jinak, naštval se Donald Trump
Foto: White house
Popisek: Donald Trump

Momentálně Trumpa trápí nejvíce zřejmě speciální vyšetřovací tým prokurátora Roberta Muellera, který má za úkol prozkoumat případnou vazbu mezi týmem Donalda Trumpa a Ruskem. Jeden z jeho víkendových tweetů neřeší nic jiného: „Ten neférový hon na čarodějnice, který je veden 13 naštvanými demokraty (a nyní přidali 4 další, jeden z nich dokonce pracoval pro Bílý dům Baracka Obamy), se zdá být oddaný snaze poškodit šance republikánů v listopadových volbách. Tahle výmluva demokratů pro porážku ve volbách 2016 nikdy neskončí!“

Donald Trump ale, věrný své pověsti, nezůstal u jednoho tweetu. „Žádná koluze, žádné obstrukce – ale to je úplně jedno, protože těch 13 naštvaných demokratů, kteří jdou jen po republikánech a demokraty zcela chrání, chce, aby se tento hon na čarodějnice táhl až do listopadových voleb. Republikáni by se ve vlastním zájmu měli rychle vzpamatovat a odhalit, co tihle lidé dělají,“ varoval Trump a definitivně již překřtil vyšetřovací tým na „13 naštvaných demokratů“.

Anketa

Jak hodnotíte svou osobní ekonomickou situaci?

36%
40%
17%
hlasovalo: 8670 lidí

Poté se Donald Trump vrátil k prezidentské kampani z doby před dvěma lety.

„Vypadá to čím dál tím více, že štáb Trumpovy kampaně byl nelegálně špehován pro politický zisk křivé Hillary Clintonové a Demokratického národního výboru. Zeptejte se jí, jak jim to fungovalo – šlo jí to lépe proti šílenému Berniemu. Republikáni se musí obrnit. Ilegální podvod,“ lamentoval Trump a připomněl podivné primárky amerických demokratů, ve kterých Clintonová porazila socialistického kandidáta Bernieho Sanderse.

K těmto víkendovým tweetům přidal Donald Trump v neděli večer ještě jeden. Hovoří o údajném zapojení Baracka Obamy. „Takže prezident Obama o Rusku věděl před samotnou volbou. Proč s tím něco neudělal? Proč neupozornil náš volební štáb? Protože je to všechno jeden velký podvod, proto, on si myslel, že křivá Hillary vyhraje,“ zuřil Trump.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…